‘Lil Kleine heeft veel minder geld dan hij ons doet geloven’

De agressieve rapper Lil Kleine staat er financieel helemaal niet zo rooskleurig voor als hij de mensen doet geloven. Daarover berichten meerdere media, waaronder De Telegraaf, RTL Boulevard en RTL Z.

Lil' Kleine © RTL

Nu Sony Music de samenwerking met Lil Kleine heeft opgezegd en hij kan fluiten naar de naar verluidt 3 miljoen euro die daarmee gemoeid was, lijkt de bankrekening van de rapper aardig snel op te drogen. Hoewel hij continu rapt over zijn handel, horloges en vastgoed, blijkt Lil Kleine uit onderzoek van RTL Z een ‘zwak ogend zakenimperium’ te hebben.

Geen eigen zaken

Lil Kleine blijkt bijvoorbeeld helemaal geen eigen feestcafé en frietzaak te hebben, zoals hij in de media vertelde. “Jorik Scholten wordt in de KvK bij geen van beide bedrijven genoemd als eigenaar of bestuurder. Mogelijk heeft de rapper slechts een klein belang, of heeft hij alleen zijn gezicht aan de bedrijven verbonden.”

En zijn eigen kledinglijn is ‘een stille dood is gestorven’, aldus RTL Z. “In de webwinkel zijn nog slechts een handjevol T-shirts, hoodies en een overhemd van Jorik te koop.”

En dat halve grachtenpand dat hij heeft? Volledig bij elkaar geleend.

Optreden, optreden

Eigenlijk moet Lil Kleine het vooral van lucratieve optredens hebben, zegt Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden. “Het belangrijkste voor een artiest is optreden, optreden, optreden.”

Jordi vervolgt: “Hij verdient daar natuurlijk echt flinke knaken mee, maar hij heeft in de afgelopen twee jaar natuurlijk zelden kunnen optreden en het lijkt erop dat de agenda voor het komende jaar ook helemaal leeg zal zijn. Dan gaat de portemonnee snel leeg denk ik.”

Doorgescheurd

Entertainmentadvocaat Radboud Ribbert vreest het ergste voor Lil Kleine, zegt hij in RTL Boulevard. “De abrupte beëindiging van het contract met Sony heeft waarschijnlijk tot gevolg dat hij het voorschot dat hij gekregen heeft terug moet betalen en dat hij ook een schadevergoeding zal moeten betalen aan Sony.”

“Met corona achter ons waarin weinig optredens hebben plaatsgevonden is het voor een artiest als Jorik natuurlijk prettig om een grote platenmaatschappij achter de hand te hebben. Als dat dan allemaal doorgescheurd wordt… Hij zal dan eigenlijk opnieuw moeten beginnen met het opbouwen van zijn carrière.”

Niet zoveel spannends

Ook tv-kenner Rob Goossens denkt dat Lil Kleine helemaal niet zo rijk is. “Hij heeft in zijn muziek veel gesproken over zijn zakelijke avonturen en daar zijn we vandaag een beetje in gedoken.”

“Als je al die dingen echt goed bestudeert, dan zie je dat daar financieel eigenlijk niet zoveel spannends gebeurt. Je hoopt voor zo iemand dat wat hij nu gaat missen met zijn muziek, hij dat op een andere manier kan gaan terugverdienen, maar dat zien we eigenlijk op dit moment nog niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het mooi vinden als Lil Kleine financieel aan lager wal komt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen