John de Mol gaat slachtoffers van storm Eunice helpen op SBS 6

John de Mol gaat slachtoffers van de drielingstorm Dudley, Eunice en Franklin helpen op SBS 6. “Voor mensen die denken: hé, het dak is eraf gewaaid en ik ben niet goed verzekerd”, weet Albert Verlinde.

John de Mol © SBS 6

De drielingstorm Dudley, Eunice en Franklin liet in vier dagen tijd een spoor van vernieling achter in ons land. De schade? Zo’n 500 miljoen euro. Hartstikke verschrikkelijk allemaal en daarom komt John de Mol met een programma waarin mensen hulp krijgen. Naast stormslachtoffers mogen ook coronaslachtoffers aankloppen.

Nieuw programma

Het nieuwe programma werd gisteren aangekondigd in Shownieuws. “We hebben in de wandelgangen gehoord over een programma dat eraan zit te komen”, aldus presentatrice Airen Mylene.

Haar collega Albert Verlinde daarop: “Ja, ja, dat is iets wat Talpa aan het ontwikkelen is om bij SBS 6 te gaan uitzenden. Een programma over mensen die buiten hun schuld om met een enorm financieel probleem in aanraking gekomen zijn.”

Stormschade

Achter Albert verschijnen dan direct allemaal foto’s van stormschade in beeld. Dat soort mensen zoeken ze bij SBS 6, mensen die helemaal de vernieling in zijn gewaaid. “Dat kan zoals afgelopen weekend met die storm, dat je denkt: hé, het dak is eraf gewaaid en ik ben niet goed verzekerd. Of bij een vereniging waarbij dat gebeurd is.”

Coronaslachtoffers mogen echter ook aankloppen. “Of van: door corona ben ik heel veel kwijtgeraakt. Voor die mensen, als je zelf zo iemand bent of je kent iemand die dat meegemaakt hebt, is SBS 6 bezig met een programma om ze te helpen.”

Aanmelden

De kandidatenoproep van Talpa luidt ongeveer hetzelfde: “De afgelopen periode was het weer flink raak. Storm Eunice en Franklin hebben veel mensen geraakt. Zo werden daken van clubgebouwen gerukt en verloren mensen al hun meubels door waterschade.”

“Voor een nieuw programma zoeken we mensen die hulp nodig hebben. Ken of ben je iemand die buiten de eigen schuld om in de problemen is gekomen? Denk daarbij aan onverzekerde stormschade (…) of mensen bij wie het water aan de lippen staat door al het gedoe rondom corona. (…) Laat het ons dan direct weten!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

SBS 6 gaat slachtoffers van stormschade helpen. Wordt dit een kijkcijferhit?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen