Glennis Grace laat Boulevard braken: ‘Ze wilde een vip-behandeling!’

Glennis Grace krijgt de wind van voren van de sterren van RTL Boulevard. Het programma heeft ontdekt dat de zangeres een vip-behandeling heeft geëist van de politie. “Echt walgelijk.”

John van den Heuvel, Glennis Grace en Aran Bade © RTL

De Amsterdamse Jordaan siddert, want Glennis Grace en haar zoontje Anthony zijn weer op vrije voeten. Moeder en zoon zaten drie nachten opgesloten in de cel nadat ze met een knokploeg op een Jumbo-filiaal zijn afgestormd. Eigenlijk zouden ze dinsdagmiddag rond 16.00 uur uit het politiebureau komen, maar dat werd 20.30 uur.

Geen vip-behandeling

Wat was er aan de hand? Verslaggever Aran Bade in RTL Boulevard: “Het heeft heel lang geduurd. We waren ook heel erg benieuwd wat de achterliggende reden was. Glennis heeft een vip-behandeling geëist, een vip-behandeling om naar buiten te gaan. Dat hebben we gehoord van goed geïnformeerde bronnen.”

De politie laat aan Boulevard weten dat Glennis geen vip-behandeling kan aanvragen: “Iedere verdachte wordt bij ons op dezelfde manier behandeld. Dat is hoe we het altijd doen. Voor slachtoffers en minderjarigen gelden uiteraard in algemene zin andere regels, omdat we hen willen beschermen tegen de inbreuk op hun privacy.”

Het 15-jarige zoontje van Glennis kon dus wél worden afgeschermd, aldus Aran. “Ja, dat is ook aangeboden. Een aparte auto. Toen zou Glennis hebben gezegd: ‘Nee, dat wil ik niet. Ik wil samen met mijn zoon naar buiten.’”

Opmerkelijk gedrag

Aran merkte bij het politiebureau ergernis over de houding van Glennis. “Iemand zei ook daar: ‘Dan mep je iemand in elkaar in zo’n Jumbo en dan ga je daarna eisen dat je dus met een soort vip-behandeling naar buiten mag komen.’ Ze wilde niet herkenbaar in beeld komen. Ja goed, dit is toch de rekening die je betaalt als je zoiets hebt gedaan.”

Hij vervolgt: “Het blijft gewoon opmerkelijk, vind ik, dit gedrag. Het is voor het eerst sinds ik bij Boulevard werk dat ik op straat word aangesproken door mensen die in negatieve zin hun zegje willen doen over een BN’er. Dat gebeurt eigenlijk zelden. Dit staat gewoon in lijn met het gedrag dat Glennis en haar zoon hebben vertoond.”

Heel dom

John van den Heuvel vindt Glennis heel dom. “Het is natuurlijk het domste wat je kunt doen in zo’n situatie om in een politiebureau om een voorkeursbehandeling te gaan vragen.”

Hij vervolgt: “Die agenten hebben daar misschien ook staan meeknokken in die Jumbo en die hebben dat allemaal gezien en met slachtoffers gesproken, en dan vraagt uitgerekend één van de belangrijkste verdachten: ‘Ja, stuur mij alsjeblieft een geblindeerde limousine of auto om op die manier het politiebureau uit te gaan.’ Dat is niet handig.”

Buurt blij

Glennis heeft met een statement laten blijken geen spijt te hebben. Aran: “Dat stoort heel veel mensen, ook in de buurt, dat ze eigenlijk weer zegt: ‘Ik heb geen strafbare feiten gepleegd.’ Mensen die daar geweest zijn en getuige zijn geweest en de jongens en meisjes die daar werken in die Jumbo hebben dat allemaal al aangetoond.”

Buurtbewoners zijn blij met het gebiedsverbod voor Glennis en zoon. “Ze zijn heel blij met het verbod dat ze niet meer in die straat mogen zijn en niet meer in die Jumbo mogen komen. Er is geen angst, maar er is wel zoiets: we willen even niet geconfronteerd worden met deze mensen”, zegt Aran.

Walgelijk

Naar vier andere verdachten uit de knokploeg van Glennis is de politie nog op zoek. John: “Dan weet je als Glennis zijnde precies wie dat zijn. Als je spijt zou verwachten van het leed dat je bij slachtoffers hebt veroorzaakt, dan heb je op z’n minst de morele verantwoording om ook mee te werken aan het onderzoek en te zorgen dat de onderste steen boven komt.”

Al die misdragende BN’ers – John heeft het ook over Lil’ Kleine – vindt hij om te kotsen. “Ik vind het echt walgelijk. Het gedrag van mensen die toch een voorbeeldfunctie moeten hebben en in een supermarkt onschuldige jongens in elkaar meppen of je vrouw in elkaar gaat meppen, ik word er eigenlijk kotsmisselijk van.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen