Felle kritiek op ex-manager Lil’ Kleine in Op1: ‘Dit is heel ernstig’

Daniëlle van Aalderen, de ex-manager van Lil’ Kleine en de ex-geliefde van Lange Frans, kreeg gisteren felle kritiek te verwerken in de talkshow Op1. “Dit is heel ernstig”, aldus een psychologe.

Op1 © Op1

De mishandeling van Jaimie Vaes door Lil’ Kleine was ook een onderwerp in de late talkshow Op1. Naast Olcay Gulsen zat ook psychologe Ilona Brekelmans aan tafel. Zij begeleidt mishandelde vrouwen en is erg geschrokken van de hevige reacties die Jaimie voor haar kiezen krijgt.

Heel ernstig

Eén van die reacties is geplaatst door Lil’ Kleine’s vroegere manager Daniëlle van Aalderen. Zij riep Jaimie op om direct bij de rapper weg te gaan: “Als jij nu niet kiest voor jezelf en je zoontje, dan ben jij geen moeder maar een loeder. Dit is geen gezonde situatie voor een kind!”

Een pittige reactie, vindt psychologe Ilona. “Ik vind dit dus heel ernstig. Wat je ziet is dat iemand dus meteen op haar moederschap aangesproken wordt. Er is geen sprake van nieuwsgierigheid van: hoe ben je in deze situatie terechtgekomen? Dat is vaak ook het ingewikkelde bij situaties van huiselijk geweld.”

Weer bij elkaar?

Er is niet per se continu geweld, legt Ilona uit. “Er zijn ook periodes dat het goed gaat, wat maakt dat iemand weer vertrouwen krijgt dat het weer goed komt. Juist die nieuwsgierigheid, van: wat is de reden dat je wel bij hem bent gebleven? Wat zijn de gezonde elementen in jullie relatie? En hoe kunnen we zorgen dat het geweld stopt?”

Dat kan zijn doordat mensen uit elkaar gaan, benadrukt ze. Denkt ze dat de relatie tussen Jaimie en Lil’ Kleine nog te repareren is? “Ik vind dat voor deze situatie natuurlijk heel moeilijk te beoordelen, maar wat wij zien is dat het vaak mensen betreft die schade hebben opgelopen in hun voorgeschiedenis. Het is heel erg belangrijk dat zij hun eigen trajecten volgen.”

Twitter

Het fragment uit Op1:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Daniëlle van Aalderen te ver gaat met haar moeder/loeder-uitspraken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen