‘Carlo Boszhard probeert tijd te winnen, is hij bang voor bewijs?’

Carlo Boszhard doet wel aangifte, maar spant geen kort geding aan tegen Jan Roos en Yvonne Coldeweijer. Veelzeggend, vindt columnist Jan Dijkgraaf. “Wat die BN’ers doen is: tijd winnen.”

Carlo Boszhard en Jan Dijkgraaf © RTL

Jan Roos en Yvonne Coldeweijer stellen dat het Story-artikel over ‘een tv-presentator die zich zou hebben vergrepen aan minderjarige jongens’ over Carlo Boszhard gaat. Daar is de RTL 4-presentator zó woest over dat hij direct aangifte heeft gedaan van smaad en laster. Veel mensen vragen zich af waarom hij niet gewoon rectificatie eist in een kort geding.

‘Waarom alleen aangifte?!’

Privé-baas Evert Santegoeds is een van de mensen die daar vraagtekens bij zet. “Wat is dat toch met dat aangifte doen tegenwoordig? Waarom niet gewoon een kort geding? Zoals ik dat ook zo vaak heb meegemaakt. Dan kun je het morgen al uitvechten in de rechtbank. Daar heeft Carlo nog niet op willen reageren.”

Hij vervolgt: “Je ziet aan Marco Borsato hoe lang dat aangifte doen duurt. Dat was denk ik in oktober en we hebben er niets meer van vernomen. Als dit over mij gezegd zou worden en ik was Carlo Boszhard, dan zou ik gewoon zeggen: ‘Ik wil dit zo snel mogelijk de wereld uit.’ Wat is dat ineens met dat aangifte doen?”

Tijd winnen

De bekende columnist Jan Dijkgraaf, tevens de biograaf van de Meilandjes, stelt dat er wantrouwen op zijn plaats is als BN’ers aankondigen aangifte te doen van smaad en laster. “Of die aangifte tot vervolging gaat leiden, is namelijk zeer ongewis”, zegt hij in zijn column 99 Woorden.

Het duurt héél lang voordat zo’n zaak dient, als er überhaupt vervolgd wordt, weet Jan. “Wat die BN’ers doen is: tijd winnen.”

Bang voor bewijs?

Natacha Harlequin legde eerder al uit dat Carlo ook aangifte kan doen én een kort geding kan aanspannen. Het is volgens Jan een teken aan de wand als een BN’er er niet voor kiest om rectificatie te eisen in een kort geding.

Jan: “Een kort geding zouden ze namelijk altijd op hun sloffen winnen. En snel ook. Tenzij… ze bang zijn dat er inderdaad bewijs is. Snapt u?”

Yvonne

Voordat Carlo aankondigde aangifte te gaan doen tegen Yvonne, sprak ze nog de verwachting uit dat de RTL 4-ster helemaal niet naar de politie zou stappen.

Yvonne: “Die heeft zoveel op zijn kerfstok, ik denk dat hij wel uitkijkt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Carlo Boszhards ontkenning geloofwaardiger is als hij ook een kort geding aanspant tegen Jan en Yvonne?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen