Beau van Erven Dorens zwijgt Linda de Mol dood na lelijke uithaal

Beau van Erven Dorens heeft nog steeds niet gereageerd op de lelijke uithaal van Linda de Mol aan zijn adres. Hij weigert een reactie te geven aan RTL Boulevard en zwijgt ook in zijn eigen talkshow.

Beau van Erven Dorens en Linda de Mol © RTL

Linda de Mol heeft afgelopen weekend tijdens haar emotionele meltdown keihard uitgehaald naar vier mediacollega’s: Angela de Jong, Rob Goossens, Youp van ’t Hek en – het pijnlijkst van allemaal – Beau van Erven Dorens. Waarom pijnlijk? De twee hebben jarenlang met elkaar samengewerkt. Ze vormden ooit zelfs samen een talkshowduo.

Spaart Beau Linda?

Van de vier door Linda onder vuur genomen mediaprominenten hebben er inmiddels twee gereageerd: Angela vindt Linda’s uithaal sneu en Rob denkt dat Linda volledig de weg kwijt is. Maar wat vindt Beau er nou van dat Linda hem wegzet als een sensatiejournalist?

Het is vooralsnog onduidelijk: Beau is door RTL Boulevard gevraagd om te reageren, maar dat weigert hij. En hij kwam er gisteren ook niet op terug in zijn talkshow op RTL 4. Het lijkt erop dat Beau Linda een beetje wil sparen, omdat het overduidelijk niet helemaal lekker met haar gaat.

Al twee jaar ruzie

Beau en Linda kunnen overigens al jaren niet meer met elkaar door een deur. Dat heeft ermee te maken dat zij haar show Weet Ik Veel niet mee mocht nemen toen ze overstapte van RTL 4 naar SBS 6. Beau heeft die show toen van haar overgenomen en dat vond ze gruwelijk oncollegiaal.

Drie weken geleden, dus nog voor de Voice-rel, zei Beau in RTL Boulevard: “Ik heb Linda dus nooit meer gesproken over Weet Ik Veel nadat ik het over heb genomen, dus dat zegt wel dat het niet lekker zit. (…) Ik vind het jammer dat daar dan ruzie over is ontstaan.”

Televisiemaatje

De bekende journalist Victor Vlam vindt het onredelijk dat Linda zo hard uithaalt naar Beau. “Ik heb het idee dat hier meespeelt dat Beau haar oude televisiemaatje is, dat ze samen televisieprogramma’s hebben gepresenteerd in het verleden en dat ze gewoon teleurgesteld is in het feit dat ze kritiek krijgt. Ik vind dat dus niet helemaal terecht.”

Hij vervolgt in zijn podcast De Communicado’s: “Linda de Mol heeft wel een bepaalde positie en die positie brengt ook een bepaalde verantwoordelijkheid met zich mee. Zij had er mogelijk wat aan kunnen doen (het Voice-misbruik, red.). Dat moet uitgezocht worden, maar ik vind het feit dat er kritiek op haar is gezien haar positie echt niet gek.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen