Art Rooijakkers krijgt veeg uit de pan van Angela de Jong: ‘Zó niksig!’

Een baantje bij de televisie betekent niet per se dat je personality hebt. Vivienne van den Assem is daar een goed voorbeeld van, maar ook Art Rooijakkers moddert al jaren maar wat aan op televisie.

Art Rooijakkers en Angela de Jong © RTL

De interviewtjes die Art Rooijakkers met collega-BN’ers houdt in zijn programma Rooijakkers over de Vloer hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn ronduit slaapverwekkend. Niet alleen vanwege de saaie gasten – denk aan recentelijk Patrick Martens, Kees van der Spek en Diederik Ebbinge – maar vooral vanwege de enorm zoutloze interviewstijl.

Trammetje verder

Het helpt volgens Privé-sterjournalist Jan Uriot niet mee dat Art alleen maar sterren uit hetzelfde kringetje voor de camera trekt. “Art Rooijakkers pakt vanuit zijn huis alleen maar tramlijn 19”, zegt hij in zijn rubriek Wat Vindt Jan.

Volgens Jan wonen de gasten van Art allemaal in dezelfde buurt. “Hij gaat naar Patrick Martens, is net bij Frank Lammers geweest en bij Diederik Ebbinge. Nou, die wonen allemaal in Amsterdam-Oost in de Watergraafsmeer, dus hij hoeft vanuit zijn huis alleen maar tram 19 te nemen. Dan denk ik: neem eens een trammetje verder.”

‘Zó niksig!’

Angela de Jong haalt Art aan in haar nieuwste AD-column, waarin ze de magere programmering van RTL 4 aanpakt. De zender lanceerde deze week de slechte quiz Volg Je Me Nog?. “Ik had deze hele show lekker genegeerd op deze plek, als die niet exemplarisch was voor de lethargische staat waarin de primetimeprogrammering van RTL verkeert.”

Daar draagt Art aan bij, somt Angela op. “Het is meer van hetzelfde – wéér een seizoen Help mijn man is klusser, wéér een afgeleide van The Masked Singer – of het is zo niksig als wat, zoals Snackmasters, Rooijakkers over de vloer en dus Volg je me nog?”

Art luistert niet

Oei, dat is pittige kritiek. Gelukkig krijgt Art dat allemaal niet mee. Tenminste, hij beweert geen columns en meningen te lezen en al helemaal niet die van Angela. “Nee, en van haar collega’s ook niet. Omdat ik daar niks aan heb”, zei hij enige tijd geleden.

En de kijker? Daar luistert hij ook niet naar. “Waar ik wel naar luister zijn de raadgevers om me heen. Dat zijn mijn voelsprieten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Angela de Jong over Art Rooijakkers wel een beetje gelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen