Angela de Jong onthult alle details over confrontatie met Humberto Tan

Angela de Jong en Humberto Tan zaten afgelopen vrijdag, vanwege de uitgevallen Beau van Erven Dorens, plotseling samen aan één talkshowtafel. Hoe ging het er voor en na de uitzending aan toe?

Angela de Jong en Humberto Tan © RTL

De seizoensfinale van Beau had vrijdagavond een ongemakkelijke confrontatie in petto, namelijk die tussen Angela de Jong en Humberto Tan. Normaal gesproken had Humberto haar natuurlijk nóóit uitgenodigd – zij schreef zijn talkshow van de buis af – maar nu móest hij wel. Hij was namelijk slechts de invaller van de met corona besmette Beau van Erven Dorens.

‘Zo, mevrouw De Jong’

Angela stond al in de planning en kennelijk wilde Humberto zich niet laten kennen door haar, als de invaller van dienst, af te zeggen. Tijdens de uitzending werd het kortstondig spannend toen Angela over zijn affaire met Dionne Stax begon, maar tot een echte aanvaring kwam het – helaas – niet.

Zijn Angela en Humberto elkaar achter de schermen wél in de haren gevlogen? Nee, ook al niet. “Hij moest wel lachen toen hij me zag. Hij zei: ‘Zo mevrouw De Jong, nu gaan we eens mét elkaar praten in plaats van over elkaar.’ Dat vond ik wel een stoere reactie en volgens mij was het aan tafel ook prima”, zegt ze in de AD Mediapodcast.

Weinig ophef

Eigenlijk had Angela voorafgaand aan de uitzending wel wat meer ophef verwacht over haar confrontatie met Humberto. “Toch was er niet zo heel veel gedoe over. Ik had me nog schrap gezet voor allerlei lullige berichten van mensen, maar het viel wel mee. Ik had er zelf ook niet zo heel veel moeite mee.”

Wat vond ze er zelf van? “Ze hadden aan het begin van de week al gebeld of ik er wilde zitten omdat er met Lil Kleine en Glennis Grace wel een onderwerp zat aan te komen. Op donderdagavond hoorde ik dat Beau corona had en dat Humberto het ging doen, dus ik dacht wel heel even: zullen ze afbellen of niet? Maar dat deden ze niet. En ik had zelf ook niet de behoefte om af te bellen.”

Affaire

Dat Humberto geen fan van haar is, begrijpt Angela wel. “Ja, ten tijde van zijn affaire heb ik er wat columns over geschreven en dat het een van de redenen was waarom zijn Late Night ter ziele ging. Omdat zijn imago van familieman niet meer klopte met de werkelijkheid.”

Die affaire met Dionne Stax benoemde ze ook in de uitzending. “Ja, maar dat heb ik van tevoren ook wel gezegd tegen de redactie, want het zou natuurlijk gaan over de opkomst van de juicekanalen. Dan wil ik niemand voor het blok zetten of moeilijk doen.”

Hypocriet

Angela vindt dat er een inhoudelijke reden was om over zijn affaire te beginnen. “Als er wordt gevraagd: ‘Hoe komt het dat er een markt is, wat heeft Boulevard dan laten liggen de afgelopen jaren en waar komt het vandaan dat mensen het idee hebben dat ze hun eigen RTL-sterren uit de wind houden?’, dan is die affaire van Humberto Tan met Dionne Stax wel een van de redenen hoe dat komt.”

Ze vervolgt: “En ik wil me wel vrij voelen om het ook te benoemen aan tafel, want anders zou ik het hypocriet van mezelf vinden.”

Na afloop

Hoe ging het er na afloop van de uitzending aan toe? “Na afloop heb ik nog een borrel gedronken en ben ik naar huis gegaan. Ik heb een witte wijn gedronken en toen ben ik door de storm in een taxi naar huis gegaan.”

Dronk ze die borrel met Humberto? “Nee, die was plaatjes aan het draaien voor de redactie. Ik heb geborreld met Tim de Wit.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als de Humberto-killer in Angela de Jong weer losbarst, in welk kamp zit u dan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen