Angela de Jong: ‘Ik kan Linda de Mols verklaring zin voor zin fileren’

Angela de Jong kan het emotionele statement van Linda de Mol ‘zin voor zin fileren’, maar ze weigert in een ordinaire mediaruzie te belanden. Dat zegt de opiniediva in de AD Mediapodcast.

Angela de Jong en Linda de Mol © NPO, RTL

Voor het eerst in haar carrière heeft Linda de Mol zich helemaal laten gaan. Ze sprak zaterdag in een emotionele verklaring onder meer over ‘de grote aanvoerster van deze bizarre hetze, die sneue, intens valse Angela de Jong’. Angela heeft daar heel volwassen op gereageerd; ze heeft besloten er niet eens meer een column aan te wijden.

Statement fileren

En dat had makkelijk gekund, vertelt Angela desgevraagd in de AD Mediapodcast. “Ik zou dat hele statement van haar zin voor zin kunnen fileren. Ik vind dat er nog heel wat vragen openliggen. Maar goed, ik heb echt geen zin om [daarin te verzanden].”

Angela begrijpt Linda’s woede sowieso niet. “Volgens mij ging de column die ik vrijdag schreef helemaal niet over haar rol en haar verdriet en haar kennis van zaken van Jeroen Rietbergen, maar wat ze wist van Ali B. Dat geeft ze gewoon grif toe.”

Valide punt

Het is gewoon een valide punt wat ze heeft gemaakt over Ali, vindt Angela. “Ik vind dat ze naar John had moeten stappen van: ‘Ik heb wat gehoord over Ali B. Vraag me niet hoe ik het weet, maar ik zou mezelf niet vergeven als ik jou nu nog programma’s met hem liet maken, zonder dat je hem extra in de gaten hield.’”

Angela wil het verder niet op de spits drijven. “Het gaat hier niet om een ruzie tussen haar en mij. Het gaat om slachtoffers. Het gaat om een enorm misstand achter de schermen van The Voice. Het gaat erom dat er vier prominente Nederlanders jarenlang hun gang konden gaan.”

Boos

Vindt Angela het vervelend dat iemand die jarenlang de tv-koningin was nu zo boos op haar is? “Dat Linda boos op mij is, prima. Dat ze me niet de leukste persoon op aarde vindt, snap ik ook. Zou ik in haar geval waarschijnlijk ook hebben, want ik ben dat vervelende mens dat allerlei vragen stelt over haar rol en hoe het gegaan is.”

“Maar ja, het zijn wel vragen die leven bij mensen en het zijn vragen die volgens mij heel legitiem zijn in een schandaal dat echt het grootste is dat ik me kan herinneren uit zeventig jaar tv. Ja, dat is nou eenmaal mijn werk om die vragen te stellen. Dan ben ik maar even de kop van Jut. Weet je, het zij zo.”

Beau

Angela’s collega Marcus den Blanken begrijpt alleen niet waarom Linda ook zo hard heeft uitgehaald naar Beau van Erven Dorens. “Ik begrijp de namen van Angela, Rob en Youp, maar wat heeft Beau nou in godsnaam gedaan? Die heeft gewoon aan een tafel gezeten en interviewtjes gedaan.”

Angela: “Ik denk dat als je goed naar Beau luistert, dat Beau ook best wel emotioneel in dit verhaal zit door zijn ervaringen met bijvoorbeeld Job Gosschalk.”

“En hij begon ook wel vaak over John de Mol”, besluit AD-journalist Dennis Jansen.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen