Yvonne Coldeweijer werkt samen met RTL Boulevard: ‘Super cool!’

Yvonne Coldeweijer neemt sinds kort af en toe een exclusief filmpje op voor RTL Boulevard, die de showrubriek kan gebruiken voor uitzending op televisie. “Super cool dat ze me credits geven.”

Yvonne Coldeweijer © RTL

Als ’s lands meest bekeken showrubriek ligt RTL Boulevard onder een vergrootglas en daarom kleuren de makers graag binnen de lijntjes. Qua primeurs worden dit soort reguliere showmedia dan ook links en rechts ingehaald door de nieuwe juicekanalen op internet, waaronder die van Yvonne Coldeweijer. En dat ontgaat het programma niet.

Yvonne in RTL Boulevard

Mediadino’s als Evert Santegoeds denken al lopend tussen de drukpersen dat deze juicekanalen een tijdelijk verschijnsel zijn, maar niets is natuurlijk minder waar. Ook de lezers van showmedia schuiven meer en meer op naar internet en eigenlijk heeft het nóg lang geduurd voordat Nederland zijn eigen juicekanalen had.

RTL Boulevard erkent nu de status en populariteit van Yvonne, die keer op keer verbaast met de pittige primeurs die ze naar buiten brengt. Zij geven haar een nóg groter podium, bijvoorbeeld in de uitzending van gisteren, waar 1,1 miljoen mensen naar keken. Een mooie opsteken voor de showbizzhyena.

Douwe’s geheime baby

De écht pittige roddels die online rondgaan, bijvoorbeeld over het vermeende vreemdgaan van Ali B, durft RTL Boulevard niet te brengen, maar wél pakt de showrubriek nu uit met de geheime baby van Douwe Bob. Dat was een primeur van Yvonne, die inmiddels is bevestigd door de zanger zelf en daardoor uit de roddelsfeer is gekomen.

Yvonne verscheen gisteren in RTL Boulevard met enkele quotes: “Ik kwam erachter dat er nog een derde baby in het spel is. Wéér bij een andere dame en hun dochtertje is op 19 december al geboren en ze heet Ziggy.”

Onbetrouwbare Bob

Boulevard laat Yvonne graag aan het woord voor juice over deze kwestie: “Toen de baby geboren is heeft de moeder meerdere malen met Douwe geappt en gevraagd of hij langs wilde komen om hun dochtertje te ontmoeten, maar ja: hij is geen enkele keer komen opdagen. Hij was wel een keertje onderweg, maar hij appte toen naar haar: ‘Ik ben omgedraaid, want ik kan er het toch echt allemaal even niet bij hebben.’”

De voice-over van RTL Boulevard geeft vervolgens aan Douwe onbetrouwbaar te vinden: “Terwijl hij de perfecte vader uithangt voor Bobby Lou, rept hij gisterenmiddag nog met geen woord over zijn geheime dochtertje.”

‘Super cool!’

Yvonne neemt deze uitspraken exclusief op voor RTL Boulevard, legt ze uit op Instagram. “De laatste tijd word ik wel eens door RTL Boulevard gevraagd om voor hen een filmpje op te nemen als ze mijn juice willen brengen in de uitzending. Dan neem ik meestal 2/3 quotes voor ze op om te mogen gebruiken.”

Ze vervolgt: “Ik krijg na de uitzending veel vragen in m’n DM waar je de video terug kunt vinden om te kijken, maar deze is dus speciaal opgenomen en staat dus niet online! Echt super cool dat ze mij die credits willen geven en bij de uitzending betrekken. Dat was een halfjaar geleden wel anders.”

Kloof dichten

Een handige zet van RTL Boulevard om de kloof te dichten tussen de reguliere showmedia en de juicekanalen. In sommige dossiers – denk aan André Hazes jr. en Marco Borsato – liep de showrubriek, gebonden aan veel meer ongeschreven regels en journalistieke etiquette dan de juicekanalen, bijvoorbeeld behoorlijk achter.

Waar media als Shownieuws en Story neerkijken op Yvonne en haar juicecollega’s, erkent RTL Boulevard zonder blikken of blozen dat juicekanalen een volwaardige plek hebben gekregen in het medialandschap. De vraag is alleen wel of de sterren van RTL er blij mee zijn dat de gevreesde Yvonne zo’n groot podium krijgt in het eigen clubhuis.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

RTL Boulevard geeft Yvonne Coldeweijer steevast credits, terwijl Shownieuws haar primeurs steelt zonder bronvermelding. Kinderachtig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen