Woede over media die Tim Hofman aanvallen: ‘Hij is níet in opspraak!’

De aanval op Tim Hofman vanuit het kamp dat Ali B-gezind is werkt doeltreffend. Terwijl de tv-maker alle lof verdient voor het opentrekken van de Voice-beerput, krijgt nu híj de media achter zich aan.

Tim Hofman © Annemieke van der Togt

Vlogger Youness Ouaali, veroordeeld voor seks met een minderjarige, heeft beelden online geplaatst uit de tijd waarin Tim Hofman nog het brutale Spuiten & Slikken presenteerde. Daarop is bijvoorbeeld te zien hoe Tim grapt over playmate Zimra Geurts: “Die moet met iedereen op de foto, omdat ze net wat grotere tieten heeft dan de rest van Nederland.”

Oude beelden van Tim

Tim tipt Zimra later ook om ‘een tiet te laten zien’. In andere jarenoude beelden die eraan vastgeplakt zijn, geeft Tim toe dat er achter de schermen bij BNN ook onderlinge relaties zijn. Youness: “BNN is dus gewoon net als The Voice alleen honderd keer erger. Willen de dames zich bij mij melden als ze ongepast seksueel gedrag hebben meegemaakt bij BNN, of van Tim?”

Youness is niet onder de indruk van Tims onthullingen over The Voice. Hij vindt de slachtoffers van The Voice maar vies. “Hou gewoon je benen bij elkaar”, zegt hij. “Ik ken prostituees met nog betere normen en waarden dan deze aandachtsgeile meiden. (…) Wat een goedkope meiden tegenwoordig.”

Walgelijk figuur

Wat een walgelijk figuur, vindt Vrouw-columniste Hester Zitvast. “Allereerst vind ik dat een volwassen kerel die seks had met een minderjarige zich beter niet kan uitlaten over iets als grensoverschrijdend gedrag. Je staat dan aan de verkeerde kant van de streep, zeg maar. En hoe haalt hij het in zijn hoofd haar een hoer te noemen?”, schrijft ze.

En het is juist die Youness waar de media nu achteraan lopen. ‘Tim Hofman zelf in opspraak om eerdere vrouwonvriendelijke teksten’, kopt het AD. En De Telegraaf: ”Hypocriete’ Tim Hofman na vrouwonvriendelijke teksten: ‘Ik schaam me”.”

Tim biedt in een reactie zijn excuses aan. “Ik schaam me daarvoor. Het was 2012: backstage bij Spuiten en slikken. Ik heb sindsdien veel geleerd, zoals over meer van zulke onderwerpen: homofobie, racisme en validisme. Het was fout, excuses zijn gepast. Bij dezen.”

In de bres voor Tim

De manier waarop Tim wordt bejegend door de media schiet in het verkeerde keelgat bij GeenStijl-journalist Bart Nijman. “Tim Hofman is helemaal niet ‘in opspraak’. Een paar sneue tweeps janken om onschuldige vrijpostigheid die openlijk op camera staat en deze kutkrant (AD, red.) maakt er een neprel van.”

De beelden staan totaal niet in verhouding met Tims onthullingen over The Voice, benadrukt Bart. “Zo komen Molletjes en Rietbergjes dus met hun gedrag weg: als je de kaders zo bekrompen maakt dat openlijke frivoliteit in een tien jaar oude video al als ongewenst gedrag wordt gezedenstempelt, dan is alles even fout.”

Oehlala-praat

Bart vindt de beelden van Tim alles behalve kwalijk. “Waar zit in die clipjes van Tim de oneigenlijke machtsverhouding? Waar zit de intimidatie, het grensoverschrijdende gedrag? Zimra Geurts – ooit werkzaam voor GSTV – was destijds een Playmate en zelf ook niet op haar mondje gevallen.”

Hij vervolgt: “Door wat oehlala-praat uit 2012 op één lijn te zetten met institutioneel (en moedwillig weggemoffeld) wangedrag bij een powerhouse als Talpa/The Voice, bagatelliseer je de hele kwestie. Zelf weten hoor, maar zo ging de vorige #MeToo ook als een nachtkaars uit.”

“En zodra mensen sorry gaan zeggen voor dingen die ze niet verkeerd gedaan hebben, is aan die kant de weegschaal ook meteen weer uit het lood.”

Niksigheidjes

Doodzonde, vindt Bart het. “Dit soort niksigheidjes op deze manier afrekenen is toch alsof de slager stiekem z’n vinger op de weegschaal drukt om de klant een hogere prijs aan te kunnen slaan voor een heel dun plakje worst.”

“Alles wat door wokewinkeliers gewogen wordt, is een vorm van moreel bedrog. En het bonnetje komt bij de slachtoffers van Ali B, Marco B, Jeroen R, Martijn N en John de M. Well done, AD. Domme klikhoeren.”

Fophef-klikjes

Hetzelfde geldt voor De Telegraaf, zegt hij. “Hier, deze klootzak van De Telegraaf ook al. Hofman heeft extreem zorgvuldig heel ingewikkeld werk gedaan en dan komen zulke luie flikkers ff met wat beelden uit 1873 en een morele zeis aanschijten. Fuck hun.”

Vrij Nederland-journaliste Dieuwertje Kuijpers denkt er hetzelfde over. “Nederlandse journalistiek op z’n smalst: je doet maanden onderzoek, laat hierdoor bijna eigenhandig een mediamagnaat op z’n sokkel wiebelen en wat doen je collega’s? Die staan klaar om je kop met een morele zeis af te hakken voor een filmpje uit 1912 want dat levert fophef-klikkies op.”

AD bindt in

Het AD heeft zijn kop inmiddels aangepast:

Beelden

De bewuste beelden van Tim:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen