Torenhoge kijkcijfers, maar mannen van VI balen: ‘Het was zó slecht’

De mannen van VI hebben qua kijkcijfers een topavond achter de rug, maar toch kunnen ze nauwelijks genieten van die 1,1 miljoen kijkers voor VI Vandaag. “Het was de slechtste uitzending ooit.”

VI Vandaag © William Rutten

VI Vandaag heeft alle verwachtingen overtroffen met de 1,1 miljoen kijkers voor de eerste aflevering. De Johan Derksen-talkshow scoorde beter dan alle andere praatprogramma’s op televisie. “Als ik weet dat ik een slechte uitzending heb gemaakt, dan kan ik niet blij zijn met de kijkcijfers”, laat Johan echter weten.

‘Belachelijk!’

Johan vertelt aan het AD dat hij inhoudelijk zwaar ontevreden is. “Het was denk ik de slechtste uitzending die we ooit gemaakt hebben. Het liep niet, dat heb je af en toe. Omdat we nu maar een uurtje hebben, wilden wij veel te veel onderwerpen bespreken. Dat werd proppen.”

Vanwege de kortere uitzendduur hebben de heren zich volgens Johan ‘laten opjagen’. “Ik heb me er eerlijk gezegd wel over verbaasd, dat we ons met zoveel ervaring hebben laten opjagen. Belachelijk.”

Afhakers

Het zou zomaar kunnen dat de mensen nu afhaken, aldus Johan. “De kijkers zijn niet gek. Die hebben heus wel gezien dat het geen goede uitzending was. Als je over een maand een miljoen kijkers hebt, dán doe je het goed.”

Collega Wilfred Genee heeft ook gereageerd. Hij zegt op Radio Veronica: “De kop is eraf en ik ben benieuwd of je dat vast kan houden hoor. Er zijn ook heel veel mensen die nieuwsgierig zijn en kijken of ze het wat vinden.”

Vorm vinden

Ook Wilfred vindt dat het programma nog niet staat. “Zelf heb ik het gevoel dat we nog twee of drie uitzendingen nodig hebben om onze vorm te vinden, want het was opeens zo kort de tijd. Het ging zo snel. We liepen na afloop naar buiten en zeiden: ‘Het is veel te kort man, we hebben heel veel dingen niet besproken. Het ging zo snel.’”

En nu? “We moeten even de vorm zien te vinden, maar dat zal wel goed komen denk ik. Ik heb beetje mixed feelings. We hebben het gevoel dat het veel beter kan en dat heeft te maken met het feit dat je eigenlijk nog even het evenwicht moet zien te vinden.”

Lege studio

Het helpt volgens Wilfred ook niet mee dat de studio zo enorm is, maar dat er geen publiek in mag. “Ik heb wel het gevoel dat als het nog een hele tijd niet zou mogen, dat we daar een oplossing voor moeten vinden.”

Vanavond heeft VI Vandaag geen A-naam aan tafel zitten. Dan is namelijk Wouter de Vries, de broer van Peter R. de Vries die niet meer de broer van Peter R. de Vries genoemd wil worden, te gast.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen