Tijs van den Brink woest om grapje over Op1: ‘Dit is heel kwalijk’

Tijs van den Brink is helemaal over zijn toeren door een grapje van Alexander Klöpping. De Op1-presentator stelt dat de Blendle-oprichter fake news verspreidt en vindt dat heel erg kwalijk.

Tijs van den Brink en Alexander Klöpping © Op1

De talkshow Op1 krijgt af en toe het verwijt dat het bepaalde mensen onterecht een podium geeft. Toen gisteren de Twitter-pagina van Viruswaarheid-voorman Willem Engel offline werd gehaald, zag Alexander Klöpping daar een leuk geintje in. Hij grapte op Twitter dat de complotdenker ’s avonds te gast zou zijn in Op1.

Grapje van Klöpping

De redactie van Op1 plaatst elke dag een aankondiging van de gasten op Twitter. In precies dezelfde opmaak had Alexander gisteren zo’n Op1-gastenaankondiging van Willem Engel geplaatst op zijn eigen Twitter-pagina.

Alexander schreef daarbij: “Vanavond in Op1: Willem Engel is gebanned van Twitter. Wat vindt hij van die keuze? En wat betekent het voor onze vrijheid van meningsuiting?”

Tijs woest

Geestig bedacht van Alexander, maar Op1-presentator Tijs van den Brink dacht daar anders over. Hij kon het grapje niet waarderen. “Dit slaat nergens op mensen, dit heeft Alexander Klöpping zelf in elkaar geknutseld. Over fake-news gesproken”, brieste hij.

Het is evident dat Tijs niet doorhad dat Alexander gewoon een grap maakte. Alexander plaatste daarop nóg zo’n Op1-aankondiging, maar dan met zichzelf als ‘gast’. “Fake news of een rake persiflage? Vanavond in Op1: Alexander Klöpping over zijn tweet over Willem Engel.”

Kwalijk

Ene Jan Peter merkt op: “Goeie persiflage. En vooral best wel raak, gezien de keren dat een late avond-talkshow een Willem Engel uitnodigt.”

Tijs kribbig: “Hoe vaak is dat? Op1 precies één keer, op de dag dat hij rechtszaak tegen de staat won. Verder nooit.”

Op de vraag of Tijs het niet grappig vindt, antwoordt hij: “Nee, kwalijk. Mensen denken dat het klopt. En dat is niet zo.”

Twitter-ruzie

De eerste tweet van Alexander:

https://twitter.com/AlexanderNL/status/1480911235038294026

De reactie van Tijs:

De reactie van Alexander:

https://twitter.com/AlexanderNL/status/1480927750689107975

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen