Sven Kockelmann vindt Fidan Ekiz explosief: ‘Ze reageert heel fel’

Sven Kockelmann vindt zijn nieuwe co-host Fidan Ekiz een behoorlijk explosieve vrouw. “Ze reageert fel op dingen”, zegt de presentator, die samen met haar de talkshow Op1 presenteert.

Fidan Ekiz en Sven Kockelmann © NPO, RTL

Ze zijn het kersverse duo van de talkshow Op1: Sven Kockelmann en Fidan Ekiz. De twee kunnen het goed met elkaar vinden, vertelt hij in gesprek met de Weekend. “Ik vind haar heel oorspronkelijk, ze is niet bang, goed bij de tijd, ze weet veel, ze heeft lef, een explosief karakter. Alles wat ik belangrijk vind in een collega.”

Explosieve Fidan

Sven denkt dat ze samen ‘echt iets leuks kunnen gaan doen bij Op1’. Op de vraag wat hij met Fidans explosieve karakter bedoelt, antwoordt hij: “Ze reageert fel op dingen, betrokken en soms ook emotioneel, boos of blij, een heel explosief persoon dus en dat vind ik leuk.”

De twee zitten erg op een lijn met elkaar. “Als wij praten over hoe we denken dat het programma zou moeten zijn en onze samenwerking eruit zou moeten zien. We zijn het altijd heel snel eens, het is bijna alsof ik al een jaar met haar werk. We hebben van mijn kant uit een heel goede klik.”

Geen botsingen

Hebben de twee al botsingen gehad door Fidans felheid? “Nee, helemaal niet. Ik moet erg om haar lachen en zij geloof ik af en toe ook een beetje om mij. Ik zie onze samenwerking heel erg zitten. Ik hou niet van grijze muizen, en dat is Fidan allesbehalve. Zij is een hartstikke goede journalist, verstaat haar vak. Dat is heel fijn.”

“Ik houd niet van grijstinten, ik vind het heel fijn als mensen uitgesproken zijn, een beetje extravert en niet altijd maar veilig binnen de lijntjes kleuren, maar soms ook de grenzen van die lijntjes opzoeken én er soms ook overheen gaan. Dat maakt het leven interessanter en spannender. Dat geldt ook voor ons vak.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hoe ziet u Sven Kockelmann liever?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen