Slachtoffers van misbruik kunnen nu ook naar John de Mol: ‘Hahaha!’

Terwijl het hele land zich afvraagt of John de Mol het misbruik bij The Voice of Holland in de doofpot heeft gestopt, opent hij nu wagenwijd zijn deur voor andere #MeToo-slachtoffers. “Hahahaha!”

John de Mol © Omroep MAX

Terwijl de miljardairsfamilie van John de Mol onder vuur ligt vanwege het mogelijk onder de pet houden van het seksueel misbruik bij The Voice of Holland, nodigt de Talpa-baas zijn medewerkers nu ineens uit om eventueel grensoverschrijdend gedrag bij hem te melden. Hoe analyseert mediakenner Marianne Zwagerman dit nieuws? “Hahahahahahaha.”

Brief van John

John doet binnen Talpa ineens net alsof zijn normen en waarden weer op niveau zijn. Presentator Wilfred Genee gisteren in VI Vandaag: “Dit weekend kregen we al een brief intern van Pim Schmitz, de op een na hoogste baas bij Talpa die al rondstuurde: ‘Als je ergens problemen mee hebt of als er iets speelt, dan kun je je melden.’”

Hij vervolgt: “En ook John heeft vandaag zelf iets gestuurd en heeft ook aangegeven dat we altijd langs kunnen komen en zoals hier staat: ‘De deur staat altijd open als je ergens mee worstelt.’”

Overdreven

Paul de Leeuw cynisch: “Dat zal.”

Johan Derksen: “Dat vind ik ook weer een beetje overdreven zo’n brief. Dat is gewoon formeel natuurlijk. Dat heeft waarschijnlijk personeelszaken bedacht, hè?”

‘Kan dat wel?’

Babette van Veen vroeg zich gisteren in de talkshow HLF8 van Johnny de Mol af of John daar wel het type voor is. “Mag ik een dingetje vragen? Wij komen natuurlijk uit het Joop van den Ende-tijdperk heel lang geleden en Joop was ook zeg maar iemand met veel charisma, die flink de boel goed leidde en ook flink de zweep erover had en iedereen luisterde natuurlijk naar Joop, ook omdat hij vaak gelijk had en interessante dingen zei.”

“Maar dat was wel altijd iemand waarvan ik het idee had: als er wat was, dan kon je wel bij hem aankloppen. Is dat bij jouw vader denk je ook zo?”

‘Ehhh, ja natuurlijk’

Johnny weifelend: “Nou, ehhh, kijk, uiteindelijk… Natuurlijk kan dat. Ehhh en natuurlijk zijn er ook andere mensen waar het vertrouwen beter is. Hij werkt er natuurlijk niet alleen. Het moet allemaal blijken uit die onderzoeken en met name morgen wat we nou echt allemaal gaan zien en horen. Zullen we het hier hierbij laten voor nu?”

Goed plan.

Tweet

De tweet van Marianne en andere kritische reacties daaronder:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u zich comfortabel voelen om misbruik te melden bij John de Mol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen