René van der Gijp verdedigt zichzelf na kritiek van Angela de Jong

René van der Gijp vindt de kritiek dat hij zich niet zou moeten mengen in het coronadebat onzinnig. “Mijn beste vriend is professor en alles wat ik hier vertel staaf ik eerst met hem.”

René van der Gijp © SBS

De maat is vol voor VI-mannen Wilfred Genee en René van der Gijp. De heren vinden dat Nederland weer open moet en stellen dat het coronabeleid rigoureus op de schop moet. Zelfs hun collega Johan Derksen is inmiddels om: hij vindt de huidige coronabeperkingen te ver gaan. Ze discussiëren er al dagen volop over in hun talkshow VI Vandaag.

Kritiek van Angela

AD-diva Angela de Jong ergert zich suf aan tv-persoonlijkheden die kritisch zijn over de coronamaatregelen. Ze heeft eergisteren in haar column daarom een flinke sneer uitgedeeld aan René.

Angela: “Gijp betoogde, niet gehinderd door veel feitenkennis of realiteitszin, dat corona niet meer bestaat en daarom alles open kan en moet. Ha fijn, nog een BN’er met een mening over het virus. (…) Wat zou Wim Kieft zeggen als het hier niet Gijp, maar elke andere BN’er betrof? ‘Die is wel erg in zichzelf gaan geloven.’”

‘Land moet open’

René blijft gewoon bij zijn mening. “Natuurlijk moet het land open, honderd procent”, zei hij gisteren in de uitzending van VI Vandaag. “Kom op: die restaurants moeten lekker tot acht uur open of tot elf uur. De drie landen die de meeste problemen hebben op dit moment zijn Ierland, Cyprus en Frankrijk. Alle drie open!”

Als Wilfred Genee hem vervolgens gekscherend ‘viroloog’ noemt, antwoordt René: “Jij noemt mij viroloog, maar jij vergeet: mijn beste vriend (Casper van Eijck, red.) is professor en alles wat ik hier vertel staaf ik eerst met hem, dus het is geen onzin wat ik hier uitkraam.”

Hiermee reageert René natuurlijk op de uitspraken van Angela dat hij niet deskundig genoeg zou zijn.

‘Hoe kan het nou?’

Johan: “Ik ben ook wel zo ver dat ik de boel open zou willen zien, hè? Maar ook hier aan tafel voel ik hoofdzakelijk dezelfde emotie die je in het hele land voelt. Ik denk toch dat Kuipers zegt: ‘Twee of drie weken en dan kijken we verder.’”

Wilfred: “Hoe kan het nou dat wij als enige land dicht zijn en de rest van Europa niet? Hoe kan dat dan? Dat snap ik niet helemaal. Ik was vorige week in Zweden met mijn gezin en álles was open: zwembaden, restaurants, alles was open en daar viel het alleszins mee. Hoe kan dat dan?”

Ernstige onrusten

Tafelgast Marc van Ranst, viroloog, daarop: “Het komt door het aantal intensieve bedden. Het is de helft van België, een zesde van Duitsland.”

Johan: “Als hij het níet opengooit, denk ik dat we heel ernstige onrusten in Nederland krijgen. Dan gaan er gekke dingen gebeuren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Angela de Jong hekelt René van der Gijp omdat hij zich mengt in het coronadebat. Slaat ze daarmee de plank mis?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen