Nóg meer dames overwegen aangifte tegen RTL 4-ster Ali B

Er liggen momenteel twee aangiftes tegen Ali B, maar er zijn nóg meer vrouwen die een gang naar de zedenpolitie overwegen. Althans, dat stelt misdaadjournalist John van den Heuvel in RTL Boulevard.

John van den Heuvel en Ali B © RTL

Het lijkt erop dat de carrière van Ali B over en uit. Na hardnekkige geruchten van seksueel wangedrag liggen er nu twee aangiftes tegen de coach van The Voice of Holland. Hij zou zich achter de schermen van de talentenjacht zwaar misdragen hebben. “Ali B betwist deze aangifte volledig en ontkent dus”, zegt zijn advocaat Bart Swier.

Heeft Ali man misbruikt?

John van den Heuvel weet niet wie er achter de tweede aangifte zit. Hij sluit niet uit dat dit slachtoffer een man is. “We weten niet wie de aangifte heeft gedaan. Of dat een man is of een vrouw. Aannemelijk is een vrouw, maar dat weten we dus ook niet. (…) Je moet denken aan een aanranding of een verkrachting.”

Misschien blijft het hier niet bij, aldus John. “Ik ben zelf ook benaderd door vrouwen die overwegen aangifte te gaan doen en zich al eerder gemeld hebben met verhalen, maar die nu zeggen – en dat is natuurlijk wat je ziet door alle publiciteit – dat ze ook overwegen om die stap te zetten.”

Presentatrice Vivienne van den Assem: “Een aangifte tegen Ali of ook tegen andere mensen?” John: “Tegen Ali ja.”

Steeds verdachter

Ali B wordt steeds verdachter, zegt tv-kenner Rob Goossens in RTL Boulevard. “Het gevolg hiervan is dat nog minder mensen er rekening mee zullen houden dat het misschien niet klopt.”

RTL heeft Ali vooralsnog aan de kant gezet. “Ik heb met RTL contact gehad en het is een beslissing die dinsdag al is genomen op basis van wat toen bekend was. Toevallig kwam het nieuws naar buiten na die tweede aangifte, maar ook zonder die tweede aangifte had RTL dus al genoeg reden om dit te zeggen.”

‘RTL weet al meer’

Presentator Luuk Ikink: “Ik heb wel het idee – en dat zal ook ongetwijfeld – dat RTL meer weet dan de rest van Nederland. Zij zijn zo resoluut met die beslissingen: hop, The Voice eraf, hop, opgeschort die samenwerking.”

Rob: “RTL weet zeker weten meer dan wij over hoe serieus de aantijgingen tegen Marco, Ali en Jeroen Rietbergen zullen zijn.”

Jeroen ontkent

Er ligt nu ook een aangifte tegen Jeroen Rietbergen, bandleider van The Voice. Hij ontkent via zijn advocaat Peter Plasman dat hij de aangeefster, oud-Voice-kandidate Nienke, heeft aangerand.

John: “Peter Plasman is advocaat. Er is aangifte gedaan tegen Jeroen van aanranding. Dat is een ernstig strafbaar feit. Daar staat een gevangenisstraf op. Plasman zegt namens Jeroen dat hij de aanranding met grote klem ontkent.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Ali B na de BOOS-aflevering nooit meer zijn gezicht kan laten zien in Nederland?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen