Moeder Angela de Jong weet niet waar BOOS wordt uitgezonden

De moeder van Angela de Jong heeft haar afstandsbediening van voor naar achter bekeken, maar begrijpt nog steeds niet op welke knopje ze moeten drukken om vanmiddag naar BOOS te kijken.

Angela de Jong © Op1

Het is al wennen voor Angela de Jong zelf dat ze vandaag niet gewoon kan zappen naar de veelbesproken The Voice of Holland-reportage van het Tim Hofman-programma BOOS. De aflevering wordt vanmiddag om 16.00 uur online geplaatst op YouTube en heel Nederland wil het zien: wat heeft Ali B uitgevreten? En wat wisten de Molletjes?

Moeder van Angela

Angela heeft haar moeder direct uitgelegd hoe ze het kan gaan bekijken. “Mijn moeder belde al om te vragen waar ze de uitzending kan vinden. Op tv, of dat ze er toch de iPad voor moet pakken. Iedereen die ik ken, kijkt daar inmiddels reikhalzend naar uit en niet alleen de mensen die in tv-land werken”, vertelt ze in het AD.

Het wordt heel spannend, aldus Angela. “Ik vergelijk het nog het meest met een WK-finale of de ontknoping van Wie is de Mol?, al is de uitzending van Peter R. de Vries over Joran van der Sloot misschien een betere vergelijking. Een WK-fin le of WIDM is toch vooral leuk.”

Inge Lenton woest

Waar de moeder van Angela flexibel inspringt op de andere uitzendplek van BOOS, zijn er ook mensen die gewoon wóest zijn dat dit niet op NPO 1, 2 en 3 komt. Telegraaf-journaliste Inge Lenton bijvoorbeeld: “Knotsgek dit. Publieke omroep wordt van belastingcenten betaald (ongeveer 800 mln euro per jaar) maar zendt journalistiek relevant programma gewoon niet uit op tv. Wie bepaalt dit?”

Misschien moeten we het hele budget van de NPO maar intrekken, aldus Inge. “Liever online kijken? Prima. Dan kunnen we die 800 mln aan belastingcenten die nu naar NPO vloeit ook nog wel eens tegen het licht houden, non? Kan ook naar jeugdzorg, verpleeghuizen of koppeling minimumloon en AOW, om maar iets te noemen.”

Ook digiberoemdheid Alexander Klöpping is gestresst. Cynisch: “IK ZIE BOOS NIET IN DE TV-GIDS. Als Boos niet op tv komt dan kun je net zo goed de NPO opdoeken!!!!!!!!!”

‘Kan alleen tegenvallen’

Over de inhoud van BOOS: Angela de Jong hoopt wel dat Tim levert. “Er is de afgelopen dagen natuurlijk al veel naar buiten gekomen. Aan de ene kant denk ik: het kan alleen maar tegenvallen. Als iemand jou aanraadt om een bepaald fragment terug te kijken omdat het zo hilarisch, stom of gênant is, valt het ook steevast tegen, omdat je met torenhoge verwachtingen begint te kijken.”

“De verwachtingen zijn hier ook hoog, en toch zou zomaar alles wat we de afgelopen dagen hebben gehoord in het niet kunnen vallen bij wat Tim openbaart.”

Druk op Tim is groot

Jordi Versteegden, verslaggever van De Telegraaf, leeft mee met Tim. “De druk op Tim Hofman is ontzettend groot, want dit moment kan zijn carrière maken of breken. Er zijn nu al heel veel mensen die zeggen: ‘Tim Hofman, je hebt goed werk geleverd’, maar we hebben er nog geen seconde van gezien.”

We moeten er ook voor waken dat we niet handenwrijvend voor het scherm zitten, aldus tv-recensent Arjen Fortuin. “Je krijgt een soort feestje van de dag gevoel. Dat is natuurlijk heel erg ongepast omdat het om ernstige dingen gaat.”

Heleen boos

Heleen van Royen is juist daarom zwaar geïrriteerd over Angela:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen