Maan de Steenwinkel reageert alsnog op gerucht over Marco Borsato

Maan de Steenwinkel maakt een einde aan de wilde geruchten over haar omgang met Marco Borsato, die zes jaar geleden haar coach was bij The Voice of Holland. “Er gaan verhalen over mij rond.”

Maan de Steenwinkel en Marco Borsato © RTL

Er gaan al jaren geruchten dat Maan de Steenwinkel een van de vele dames is waar Marco Borsato een affaire mee heeft gehad. Eén van de grootste verspreiders van dit gerucht is Henny Huisman, die dit op een gegeven moment echt wekelijks begon te roepen in de toenmalige radioshow van Wilfred Genee op Radio Veronica.

Zwijgende Maan

Nu Marco beschuldigd wordt van wangedrag achter de schermen van The Voice, vraagt men zich echter af of er wel sprake was van een gelijkwaardige affaire, áls de twee al een verhouding hebben gehad. Die geruchten werden nóg hardnekkiger toen Maan afgelopen week als enige Voice-coach niet wilde reageren op het Voice-misbruikschandaal.

Maan was samen met Typhoon ‘comeback stage coach’ in het twaalfde seizoen van The Voice, dat vorige week abrupt van de buis werd gehaald vanwege het misbruikschandaal. Waar Typhoon, de reguliere coaches en de presentatoren direct reageerden op de misbruikrel, hulde Maan zich in stilzwijgen.

‘Zit iets achter’

Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden vreesde op een gegeven moment voor een vervelende verrassing uit het Maan-kamp. “Wat het precies zegt weet ik niet, maar ik vermoed ergens dat er iets achter zit”, merkte hij op.

Hoewel Marco de affaire met Maan altijd heeft ontkend (“Ik heb haar niet gezoend, we zijn niet uitgeweest, we hebben niet gedatet – er is helemaal niets, maar werkelijk niets gebeurd”), leek Jordi hier te suggereren dat Maan misschien wel ten prooi is gevallen aan machtsmisbruik door Marco.

Maan reageert

Dat is niet het geval, reageert Maan nu. “Omdat ook over mij verhalen de ronde hebben gedaan wil ik hier voor eens en voor altijd duidelijk over zijn: in mijn jaren bij The Voice heb ik zelf nooit te maken gehad met nare ervaringen. Ik ben door niemand onheus bejegend en heb het altijd als een veilige en positieve plek ervaren, waar het ging om muziek.”

Ze vervolgt: “Iedereen die bij het programma betrokken was, inclusief de coaches, hebben mij altijd met alle respect behandeld en er is nooit sprake geweest van grensoverschrijdend gedrag, fysieke toenadering of machtsmisbruik naar mij toe.”

Waar bleef ze?

Maan leeft mee met de slachtoffers van het Voice-misbruik. “Ben enorm geschokt door wat zich achter de schermen heeft afgespeeld. Net als vele anderen die bij TVOH betrokken zijn geweest de afgelopen jaren vind ik het verschrikkelijk om te horen dat er volgens de berichten van de betrokkenen die nu naar buiten zijn gekomen zulke misstanden hebben plaatsgevonden.”

Waarom wachtte Maan zo lang met reageren? “De afgelopen week is mij meerdere keren gevraagd om te reageren op de berichten rondom The Voice. Ik heb gewacht met iets te zeggen tot na het zien van de uitzending van BOOS. Ik wens iedereen die onrecht is aangedaan heel veel sterkte en hoop dat dit tot op de bodem wordt uitgezocht.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen