Kim Feenstra walgt van ‘hypocriete tuttebel’ Femke Halsema

Kim Feenstra vindt dat er zondag tijdens het anti-coronaprotest in Amsterdam buitenproportioneel veel politiegeweld is gebruikt. Ze spreekt burgemeester Femke Halsema daarop aan.

Kim Feenstra en Femke Halsema © Instagram, NPO

De speciale VN-rapporteur op het gebied van marteling heeft hard uitgehaald naar het optreden van de Nederlandse politie bij demonstraties. Nils Melzer noemt op Twitter beelden van slaande agenten ‘een van de meest walgelijke voorbeelden van politiegeweld sinds George Floyd’.

Hypocriete tuttebel

Ook Kim Feenstra vindt dat de Amsterdamse politie veel te ver is gegaan. Ze spreekt burgemeester Femke Halsema hierop aan onder haar kerstgroet op Instagram.

Kim in haar reactie: “Kun je ook eens een keer je deftige mond opentrekken over het politie geweld wat plaats vond in jouw stad afgelopen zondag? Of zit je mond vol van onzin verkondigen? Je bent geen burgermeester met een hart voor mensen als je doet alsof je niet weet waar ik het over heb. Hypocriete tuttebel noem ik dat.”

Kim krijgt steun

De boze reactie van Kim leidt tot gemengde reacties. Aukje is blij met haar. “Topper dat jij wel je mond durft open te trekken 🙏🏼 respect lieve Kim🙌❤️.”

Louise vindt Kim echter dubbelhartig. “Over hypocriet gesproken.. Ondertussen wel je geld verdienen met reclame maken voor gok- en kansspellen. En wist je dat de TOTO in handen is van de overheid, waar jij je zo tegen ageert?”

Fragment

De bewuste beelden van politiegeweld die worden gedeeld door de VN-rapporteur:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de politie in Amsterdam te ver is gegaan bij het coronaprotest?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen