Khalid Kasem denkt dat ‘kansloze’ Geert Wilders zijn keutel intrekt

Khalid Kasem verwacht dat Geert Wilders uiteindelijk geen juridische stappen onderneemt tegen Özcan Akyol. De NPO-talkshowhost denkt dat de ‘weinig kansrijke’ PVV-leider ‘zijn keutel intrekt’.

Khalid Kasem en Geert Wilders © BNNVARA, WNL

Geert Wilders heeft advocaat Geert-Jan Knoops ingeschakeld om Özcan Akyol te sommeren om zijn uitspraken in het programma VI Vandaag te rectificeren. De opiniemaker heeft in de SBS 6-talkshow gezegd dat de PVV-leider ‘mensen met een moslimachtergrond het stemrecht wil ontnemen’. Pure laster, noemt de partijleider dat.

Khalid kritisch

Volgens Geert wil hij slechts het stemrecht ontnemen van mensen met een dubbele nationaliteit. Özcan stelt echter dat Geerts wetsvoorstel wel degelijk expliciet gericht was tegen moslims. De politicus spreekt in de memorie van toelichting van zijn wetsvoorstel immers zijn vrees uit voor de ’toenemende politieke macht voor de islam’.

Khalid Kasem, presentator van de NPO 1-talkshow Khalid & Sophie, vindt Geert om die reden huichelachtig. “Het wetsvoorstel van Geert Wilders om mensen met een dubbele nationaliteit uit te sluiten van het actieve kiesrecht heeft als voornaamste doel moslims uit te sluiten van een gang naar de stembus”, twittert hij.

‘Geert verschuilt zich!’

Dat lijkt Geert nu ineens te ontkennen, aldus Khalid. “Nu begrijp ik goed dat vanuit politiek opportunisme zaken wel eens anders worden voorgesteld dan ze zijn. Dat is misschien wel de reden waarom het vertrouwen in de politiek tanende is”, zegt hij.

“Maar het is ironisch dat juist de leider van de Partij voor de Vrijheid, de strijder van het vrije woord, zich in bochten wringt om niet te strijden voor wat hij heeft gezegd maar waar hij zich achter kan verschuilen.”

Salonfähig

Khalid vindt het goed dat Özcan tegengas heeft gegeven in de SBS-talkshow. “Özcan Akyol heeft in VI Vandaag een poging van Johan Derksen om de PVV salonfähig te maken van de nodige nuance voorzien door te zeggen: ‘Het probleem is, hij wil van mensen met een moslim-achtergrond het stemrecht ontnemen.’”

Dat Geert nu zegt dat hij alleen het stemrecht van mensen met een dubbele nationaliteit wil ontnemen, vindt Khalid ongeloofwaardig. “Dit standpunt is lachwekkend. Het gaat in dit geval niet om een feitelijke bewering van Akyol die apert onjuist is, maar juist de bewering van Wilders is evident onjuist.”

Belachelijk

Een eventuele zaak van Geert tegen Özcan is kansloos, denkt Khalid. “De sommatie is belachelijk en de poging weinig kansrijk. Zonder terughoudendheid worden door Knoops rechtsmaatregelen aangekondigd indien Akyol niet rectificeert. Daar lijkt mij geen reden toe.”

“De stelregel die je als advocaat leert is dat als je blaft je ook moet bijten. We zullen zien of Wilders zijn keutel intrekt of dat deze discussie door een rechter zal worden beslecht. Ik denk het eerste maar hoop het tweede.”

Khalid heeft zijn tweets inmiddels verwijderd.

Update 09:45 – Khalid heeft zijn tweets gisterenavond verwijderd. Na de publicatie van dit artikel heeft hij zijn tweets opnieuw geplaatst.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen