Johnny de Mol leeft mee met Linda: ‘Meteen naar haar toe gereden’

Johnny de Mol leeft mee met zijn tante Linda de Mol nu de misdragingen van haar geliefde Jeroen Rietbergen als bandleider van The Voice of Holland naar buiten zijn gekomen. “Ik ben langs geweest.”

Johnny de Mol en Linda de Mol © SBS 6

De tweede helft van het HLF8-seizoen kan niet op een slechter moment beginnen voor Johnny de Mol, namelijk twee dagen nadat zijn miljardairsfamilie in de ergste mediastorm ooit is beland. Veel mensen zullen vanavond gaan kijken hoe hij de rel over de ranzige Mol-doofpot gaat behandelen in zijn programma. Lastig, vindt de presentator het.

Emotie bij de familie

Johnny heeft gemengde gevoelens, vertelt hij op 100% NL. “Ik ben gisteren teruggekomen van vakantie. Het is een heel dubbel gevoel. We hebben vakantie gehad, we hebben een goed eerste deel van het seizoen gehad, we hebben veel geleerd en dan wil je met frisse moed beginnen aan zo’n tweede deel.”

Dat zit er niet in. “Er speelt ontzettend veel en dat is natuurlijk voor heel veel partijen heel vervelend, met name natuurlijk de mensen die hier te maken mee hebben gehad: de kandidaten. Dat wens je niemand toe. Aan de andere kant is er natuurlijk ook emotie bij de familie, dus het is heel dubbel. Heel vervelend.”

Langs geweest bij Linda

Er schijnt een onophoudelijke stoet van troostende vriendinnen langs te gaan bij Linda en ook Johnny is even langs geweest. “Ja, natuurlijk. Ik ben gisteren teruggekomen en ik ben meteen even bij Linda langs geweest. Uiteraard bespreek je dat met elkaar, maar ik denk gewoon dat het belangrijkste is dat we donderdag even moeten afwachten.”

Dan komt de aflevering van Tim Hofmans programma BOOS over de misbruikrel rond The Voice online. “En we moeten het onafhankelijk onderzoek afwachten, voordat we allemaal insinuaties gaan doen en allerlei dingen gaan overnemen en vingers gaan wijzen.”

Met John gebeld

Zowel Linda als John liggen onder vuur, omdat ze Jeroens wangedrag jarenlang onder de pet hebben gehouden. Heeft Johnny ook gebeld met John? “Jazeker. Nee, zeker. Het zal vandaag nog wel een paar keer gebeuren.”

Johnny houdt zich verder heel erg op de vlakte. Hij blijft maar wijzen op onderzoeken die gedaan moeten worden, terwijl Anouk al na een kort rondje bellen besloten heeft om het ‘corrupte’ The Voice te verlaten. De presentator: “De geruchtenmachine draait natuurlijk op volle toeren, maar eigenlijk weten we nog heel weinig.”

Beerput

Iedereen moet eventjes rustig afwachten, vindt Johnny. “We weten dat er brieven zijn binnengekomen vanuit BOOS bij deze drie partijen (ITV, Talpa en RTL, red.), maar ook bij Ali en Jeroen. Jeroen heeft van zich laten horen en Ali ook. Wat er nu is gebeurd is al heftig genoeg, laten we nu even rustig afwachten en kijken wat dat brengt.”

Hij vindt dat we niet op de zaken vooruit moeten lopen. “Wat er nu gebeurt is dat er een soort beerput opengaat, ook programma’s die ineens roepen: ‘Ik heb een anonieme beller en die zegt dit!’ Je kan natuurlijk van alles heel veel zeggen.”

Positieve draai

Hij gaat de kwestie vanavond gewoon behandelen in zijn talkshow. “Ja, weet je, we zijn een talkshow en we moeten het erover hebben. Tegelijkertijd moet je uitkijken dat je niet mensen neerzet waarvan de mensen zeggen: ‘Die komt uit die hoek of uit die koker.’”

Televizier-journalist Jef Willemsen is benieuwd. “Een mens vraagt zich toch af of/hoe Johnny de Mol in de eerste HLF8 aandacht gaat besteden aan de The Voice-beerput. Probeer eens een positieve draai te geven aan een zedenzaak waar de man van je tante, je vader en zijn bedrijf direct bij betrokken zijn.”

Fragment

Alle artikelen over het misbruikschandaal rond The Voice kunt u vinden op deze pagina.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johnny de Mol roept dat hij het onderzoek wil afwachten, terwijl Anouk al zónder dat onderzoek is opgestapt. Waarom is Johnny zo voorzichtig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen