Johnny de Mol houdt het niet meer: alwéér huilend in zijn talkshow

Johnny de Mol heeft zijn tranen gisteren opníeuw de vrije loop gelaten in zijn talkshow op SBS 6. Tijdens het slot van de uitzending hield hij niet meer. Wordt het de presentator allemaal te veel?

Johnny de Mol © HLF8

De miljardairsfamilie De Mol heeft de moeilijkste week uit hun geschiedenis achter de rug. In het misbruikschandaal rond The Voice of Holland blijkt Jeroen Rietbergen, tot deze week de geliefde van Linda de Mol, namelijk een sleutelrol te spelen. Zijn seksuele wangedrag als Voice-bandleider was al jaren bekend bij de familie, maar werd geheimgehouden.

Tsunami van tranen

Johnny de Mol moest deze week flink wat klappen opvangen in zijn dagelijkse talkshow HLF8 op SBS 6. Het begon maandag met een pittig vraaggesprek door zijn tafelgast Catherine Keyl, maar ook daarna heeft Johnny elke dag gereageerd op het misbruikschandaal. Het hakt er allemaal behoorlijk in bij de presentator.

Nadat hij maandag al geëmotioneerd raakte, barstte Johnny op woensdag in huilen uit tijdens een optreden van MEAU. Zij zong ‘Dat heb jij gedaan’, een liedje over een toxische relatie. Daar is Johnny maar al te bekend mee: hij had jarenlang een explosieve relatie met Shima Kaes. Zij verweet hem deze week valse emoties te tonen.

Alweer huilend

Het was gisteren opnieuw een beladen dag voor Johnny. Na het vrouwenprotest bij Talpa – dames in het bedrijf plaatsten anoniem een pittige advertentie in het AD – ging zijn vader John heel diep door het stof. Maar ook Johnny, die zijn vader John een dag eerder nog verdedigde na diens vrouwonvriendelijke uitspraken, had wat goed te maken.

Johnny is gisteren extra vroeg aangekomen bij HLF8. “Ik reed hiernaartoe rond een uur of tien en normaal is dat pas in de middag. Dat kwam omdat ook bij mij op de redactie, waar heel veel vrouwen werken, heel veel emotie is. Ik voelde dat hier ook heel veel speelde.”

Zitten en luisteren

Wat Johnny met zijn redactieleden deed? Zitten en luisteren. “Dat is wat ik heb gedaan en dat was heel verhelderend en fijn. Dat schept ook een enorme band met zo’n redactie waar je zo’n programma mee maakt. Nadat je een uur hebt geluisterd naar verhalen, voelde ik een soort rust.”

Hij sprak er in de uitzending over door met de bekende vrouwen Goede Liekes, Leonie ter Braak, Debby Gerritsen en Natasja Gibbs. Met name Natasja was kritisch over Johnny’s vader. Wat ze ervan vindt dat hij uiteindelijk tóch diep door het stof is gegaan? “Een tikkeltje te laat, maar het is niet te laat om te leren.”

Johnny in tranen

Johnny besloot zijn uitzending vrolijk af te sluiten. “Lieve mensen, het was een ontzettende roerige week. We hebben stilgestaan bij het leed van vrouwen, we hebben stilgestaan bij het leven. Met permissie: mag het, om nu het leven te gaan vieren?”

Vervolgens speelde Kris Kross Amsterdam een vrolijk liedje over rijden op de vluchtstrook. Jongeren met Down, die met tafelgast Gordon waren meegekomen, begonnen vrolijk te dansen. Die puurheid en eerlijkheid drukte Johnny met zijn neus op de feiten: hij hield het niet meer en begon ongegeneerd te huilen.

Minder kijkers

Prachtig, vindt Luuk Ikink. “HLF8 had vanavond z’n beste aflevering van z’n seizoen.”

Domper op de feestvreugde? HLF8 is na de 819 duizend kijkers van donderdag, de dag van de BOOS-docu, alweer uit de kijkcijfer top 25 gevlogen: er keken gisteren nog 494 duizend kijkers.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het moedig dat Johnny de Mol de affaire rond The Voice zo openhartig heeft behandeld in HLF8?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen