Johan Fretz walgt van ‘zieke klootzak’ Ali B: ‘Hij waant zich God’

Johan Fretz heeft een behoorlijk pittige mening over het vermeende wangedrag van Ali B als coach van The Voice of Holland. Hij omschrijft hem als een ‘zieke klootzak’. “Hij waant zich dus echt God.”

Johan Fretz en Ali B © NPO, Instagram

Tim Hofman komt donderdag met een onthullende reportage over seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik achter de schermen bij The Voice of Holland. Het schijnt dat Ali B zich bij de talentenjacht nog erger heeft misdragen dan bandleider Jeroen Rietbergen, tot vandaag de geliefde van Linda de Mol.

Schijn tegen

Er is inmiddels aangifte tegen Ali B gedaan, slechts enkele weken nadat er heftige geruchten in de openbaarheid zijn gebracht over aanranding door de rapper. Zelf ontkent hij alles: “Het is niet waar en ik heb vertrouwen dat het onderzoek dat zal uitwijzen. Ik vind deze gang van zaken erg onrechtvaardig.”

In de wandelgangen zingt echter rond dat er nog een veel grotere beerput opengaat over Ali B. Iemand is pas schuldig als hij veroordeeld is, maar de rapper heeft de schijn inmiddels wel heel erg tegen.

Fretz gaat los

Parool-columnist Johan Fretz reageert behoorlijk pittig op het nieuws dat er aangifte is gedaan tegen Ali B. “Wat ik ook altijd denk bij dit soort recente #MeToo-schandalen: voor 2017 was het natuurlijk al even kwaadaardig en walgelijk dat mannen dit deden, maar dat deze gasten bij het losbarsten van die wereldwijde movement niet één keer de blik naar binnen hebben gericht en dachten ‘fuck, zo’n zieke klootzak ben ik dus!’ en hun gedrag hebben veranderd…”

Ongelooflijk, vindt Johan dat. Hij vervolgt op Instagram: “Bizar. Dan waan je je dus echt God. Onaantastbaar. Maar ze eindigen altijd als Icarus. Helaas vaak pas nadat ze mensen, vaak (jonge) vrouwen, heel veel schade hebben berokkend.”

Enorme lul

Loopt Johan hiermee niet op de zaken vooruit? “Natuurlijk vind ook ik dat je in Nederland onschuldig bent tot het tegendeel is bewezen, maar als er duidelijk zoveel mensen zijn die het gevoel hebben dat jij ver over hun grenzen bent gegaan, dan heb je los van de juridische schuldvraag ook nog de menselijke vraag of je je gewoon als een enorme lul hebt gedragen.”

“En dat lijkt me hier dus wel evident, eens te meer omdat een van hen het al heeft toegegeven”, zegt hij, wijzend op Jeroen Rietbergen.

Stories

De betreffende Instagram-stories van Johan:

Alle artikelen over het misbruikschandaal rond The Voice kunt u vinden op deze pagina.

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen