Johan Derksen: ‘John de Mol heeft een heel ernstige fout gemaakt’

Johan Derksen vindt dat John de Mol een ‘heel ernstige fout’ heeft gemaakt door Jeroen Rietbergen niet te ontslaan bij The Voice of Holland. “Zero-tolerance is het enige protocol bij dit soort zaken.”

Johan Derksen © SBS

Jeroen Rietbergen, die gisteren na een relatie van vijftien jaar is gedumpt door Linda de Mol, is naar eigen zeggen in 2016 op de vingers getikt door zijn ‘opdrachtgever’ vanwege seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. Er wordt aangenomen dat daarmee John de Mol bedoeld wordt, die toen nog de producent van de talentenjacht was.

Heel ernstige fout

Het is verwijtbaar dat John er destijds niet voor heeft gekozen om Jeroen te ontslaan, vindt Johan Derksen. “John heeft natuurlijk een heel ernstige fout gemaakt. Het is in 2016 gebeurd, toen hij aan The Voice werkte. Als er dan een melding komt dat de pianist niet met zijn klauwen van de dames af kan blijven, dan weet ik precies hoe John de Mol is.”

Hoe dan? “Dan roept ‘ie hem bij zich en scheldt ‘ie hem helemaal verrot. Normaal schop je hem eruit, want zero-tolerance is het enige protocol met dit soort zaken, maar hij had natuurlijk te maken dat het uitgerekend de partner van zijn zus was.”

Berisping

Johan begrijpt wel waarom John zijn ex-zwager niet ontslagen heeft. “John had twee dingen om het bij een berisping te laten: hij wilde niet met zijn bedrijf en zijn show naar buiten met zo’n rel en hij wilde het geluk van zijn zuster niet verpesten. Dat is achteraf zijn grote fout geweest en nu moet hij op de blaren zitten. Zoiets komt altijd boven water.”

“In dit soort zaken is er maar één beslissing: eruit! Maar ik heb begrip voor iemand die in de opbouw zit met een programma dat goed loopt en met een zus.”

John zwijgt

Ondertussen blijft John zwijgen over zijn persoonlijke betrokkenheid bij het misbruikschandaal van The Voice. “John de Mol wil er helemaal niets over zeggen. Ik heb hem zondagochtend om 7.45 uur geappt, van: ‘Wat wist je wanneer?’ Geen reactie. Dan denk ik: man, sta even op en zeg dat dan!”, aldus mediajournalist Mark Koster in de talkshow M.

Het is zwak van John, vindt Mark. “Wees ook een kerel! Dit gaat ergens over hè? Dit gaat over je bedrijf, dit gaat over mensen die zich slachtoffer voelen. Sta even op en zeg wat! Niks zeggen is niet goed nu hè?”

‘Hij wist het’

Het is volgens Mark evident dat John overal van heeft geweten. “Dit heeft hij geweten. Hij weet dit, dus dit is ernstig. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het imperium zijn gedrag jarenlang onder de pet heeft gehouden. Dat kunnen we toch wel vaststellen. Ja, dat is eigenlijk heel ernstig.”

“Het is zelfs zo ernstig dat je zou kunnen zeggen dat het bedrijf dat Talpa overnam, ITV, zomaar zou kunnen zeggen: ‘We willen ons geld terug.’ Er is heel veel geld betaald voor The Voice. Ze zouden kunnen zeggen: ‘Je hebt ons een huis verkocht met een gebrek.’ Dat is helemaal geen rare gedachte.”

Alle artikelen over het misbruikschandaal rond The Voice kunt u vinden op deze pagina.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat John de Mol met een persoonlijke verklaring moet komen op het Voice-schandaal?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen