Gordon is woest: ‘Femke Halsema, mijn horecazaken gaan OPEN!’

Gordon is helemaal klaar met de lockdown. Hij heeft de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema laten weten dat hij zijn twee horecazaken in de hoofdstad morgen gewoon opengooit.

Gordon en Femke Halsema © Instagram, NPO

Er is enorm veel onrust in het land over de voortdurende lockdown en daarom gaat minister-president Mark Rutte de scherpe kantjes ervan afhalen. De horeca en cultuur blijven echter dicht, in elk geval tot 25 januari, als er een nieuw weegmoment is. Gordon, die twee horecazaken in Amsterdam en eentje in Blaricum heeft, wacht daar niet meer op.

Situatie onhoudbaar

Gordon heeft de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema laten weten dat de maat voor hem vol is. “Ik heb besloten om als horecaondernemer vanaf morgen open te gaan. Dat heeft puur te maken met het feit dat de situatie onhoudbaar is, zowel zakelijk als voor de gehele maatschappij. Deze situatie is onhoudbaar.”

Mensen willen eruit, zegt Gordon. “Mensen willen gewoon doen wat ze eigenlijk van nature willen doen en dat is met elkaar zijn. Ik weet dat dit misschien een oproep is tot burgerlijke ongehoorzaamheid, maar ik kan alleen maar zeggen dat alles beter is dan dit. Want dit kan niet meer. Dit is niet meer te verantwoorden naar niemand toe.”

Gordon appt Femke

Wat heeft Gordon precies aan Femke laten weten? “Ik heb Femke Halsema een bericht gestuurd, van: ‘Femke, luister, ik ga morgen open. Wat je ook doet, is goed.’ Ze zei: ‘Oké, ik moet de nationale regelgeving handhaven.’ Dat is allemaal prima, maar dat kan niet gelden voor alleen Noord-Holland als ze in Zuid-Limburg toestaan dat de horeca opengaan.”

Ook Amsterdam moet van het slot, vindt hij. “Dus bij deze: morgen is iedereen welkom in mijn zaken in Amsterdam en Blaricum. Al wordt het door de politie of de ME gesloten: ik vind het allemaal prima, maar dan zullen ze het hele land moeten bekeuren, want ik hoop dat ook al mijn collega’s opengaan.”

Vuist maken

Gordon vindt dat alle horecaondernemers samen een vuist moeten maken. “Want dit is niet meer te accepteren. We gaan als ondernemers ten gronde en ik weiger gewoon om op te geven waar ik al die jaren voor heb gewerkt. Het is afgelopen, uit.”

“Ik ben toch al de nationale pispaal, dus dit kan er ook nog wel bij.”

Instagram

De videoboodschap van Gordon:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gordon gooit zijn horecazaken open. Goed plan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen