Gênant voor Linda de Mol: zelfs Journaal opent met haar foute lover

Linda de Mol zal de datum zaterdag 15 januari 2022 nooit meer vergeten. Het was de dag van haar publieke vernedering. Zelfs het Achtuurjournaal opende gisteren met haar foute lover.

Linda de Mol in NOS Journaal © NOS Journaal

Het is een enorm tv-schandaal: RTL 4 heeft The Voice of Holland per direct van de buis gehaald nu meerdere medewerkers van het programma zich schuldig zouden hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Er ligt een aangifte tegen Ali B, maar tot nu toe heeft slechts één iemand bekend: Jeroen Rietbergen.

Linda in Journaal-opening

Jeroen is niet alleen de bandleider van The Voice, maar ook de geliefde van tv-koningin Linda de Mol. En door zijn wangedrag loopt zij nu onmetelijk veel imagoschade op. Niet alleen omdat haar vriend een soort pervert lijkt te zijn, maar ook omdat nu naar boven is gekomen dat zij al jaren weet van zijn seksuele wangedrag bij The Voice.

Zelfs het door 2,3 miljoen mensen bekeken Achtuurjournaal opende er gisteren mee: “Bandleider Jeroen Rietbergen, die partner is van Linda de Mol, geeft vandaag toe dat hij jaren geleden seksuele relaties heeft gehad met bij het programma betrokken vertrouwen. Dat was in de tijd dat de broer van Linda, John de Mol, eigenaar was van het bedrijf achter The Voice.”

Machtspositie

Tijdens het item werden onder meer beelden van Linda en Jeroen vertoond. Ook kwam mediawetenschapper Linda Duits van de Universiteit van Amsterdam aan het woord.

Linda Duits: “Het is een industrie waar afhankelijkheidsrelaties spelen, waar mensen alles doen om het te maken. Op het moment dat degene die jou ongepaste berichten stuurt ook degene is die in heel nauw contact staat met de machtigste man in de Nederlandse showbusiness, ja, dan is er zeker sprake van een machtsrelatie.”

Achtuurjournaal

Het Achtuurjournaal kunt u terugzien op de website van de NPO.

Alle artikelen over het misbruikschandaal rond The Voice kunt u vinden op deze pagina.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Linda de Mol haar relatie moet verbreken om haar geloofwaardigheid te behouden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen