Fidan Ekiz hint op instorten Mol-imperium: ‘Fusie met RTL in gevaar?’

Fidan Ekiz sluit niet uit dat het familie-imperium van de Molletjes op instorten staat na alle onthullingen over The Voice of Holland. “Is dit het begin van hun einde?”, vraagt ze zich af op de radio.

Fidan Ekiz en Angela de Jong © NPO

The Voice of Holland is per direct stilgelegd op RTL 4 vanwege bevindingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij de talentenjacht. Bandleider Jeroen Rietbergen, de vriend van Linda de Mol, heeft zijn wangedrag bekend en is nu opgestapt. Hij zegt jaren geleden al op de vingers getikt te zijn door zijn werkgever, maar RTL zegt dat niet te hebben geweten.

Vertrouwensbreuk?

Volgens RTL Boulevard werd Jeroen in 2016 op de vingers getikt, toen John de Mol en zijn toenmalige productiebedrijf Talpa Media nog achter The Voice zaten. Het lijkt er volgens Boulevard op dat het John is die zijn zwager Jeroen een reprimande heeft gegeven, maar er wel voor gezorgd heeft dat hij gewoon zijn baantje kon blijven behouden.

Als dat inderdaad zo is, dan kan dat tot een enorme vertrouwensbreuk tussen John en RTL leiden. En dat komt voor de mediamiljardair op een heel ongunstig moment: beide partijen zijn voornemens om dit jaar te gaan fuseren. Maar als John dit soort zaken daadwerkelijk onder de pet houdt, ziet RTL zo’n fusie dan nog wel zitten?

Fidan is kritisch

Fidan Ekiz zet er haar vraagtekens bij. “Je vraagt je inderdaad af: wisten ze het al en wordt het nu naar buiten gebracht omdat die documentaire er komt? Is dit het begin van het einde van het familie-imperium van De Mol, denk jij?”, vraagt ze op NPO Radio 1 aan haar studiogast Angela de Jong.

Angela: “Ja weet je, dat is zo moeilijk om te zeggen. Het moet eerst allemaal nog maar bewezen worden en ik ben ook heel benieuwd met wat voor aantijgingen en verhalen Tim Hofman komt. Ik heb er wat mensen over gehoord en het is niet mals.”

Verrotte cultuur

Presentatrice Maaike Timmerman: “Over de familie De Mol gesproken: Linda heeft een gigantische achterban, een eigen tijdschrift. Het brengt haar in een ontzettend lastig parket en de hele familie ook.”

Angela: “Ja, dat is ook zo. En het hele bedrijf, want wat gebeurt daar nog meer? Er zijn mensen die bij meerdere programma’s werken. Je zou kunnen spreken van misschien wel een verrotte cultuur die er heerst. Is dat bij meer programma’s of in het hele bedrijf?”

Fusie in gevaar?

Het is volgens Angela nog maar de vraag of de fusie tussen RTL en SBS wel doorgaat. “Er staat een fusie op stapel tussen SBS en RTL, waar ik ook benieuwd over ben. Daarvan kan de een ook zeggen: ‘Met zo’n bedrijf willen we helemaal geen zaken doen.’ Dat dit heel vergaande gevolgen gaat hebben: ja.”

“Ik ben heel erg benieuwd hoe we over drie maanden in deze kwestie staan.”

Fragment

Het bewuste fragment:

Alle artikelen over het misbruikschandaal rond The Voice kunt u vinden op deze pagina.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen