Expeditie Robinson ontslaat medewerker na ongepaste selfie

Expeditie Robinson heeft enige tijd geleden een medewerker ontslagen na het nemen van een ongepaste selfie. “In ruil beloofde hij een kandidaat een sigaret”, zegt regisseur Marc Disselhoff.

Expeditie Robinson © RTL

Britt Dekker zorgde in november voor enorm veel controverse door te beweren dat een cameraman van Expeditie Robinson zijn machtspositie heeft misbruikt voor seksueel gewin. Hij zou een hongerige kandidate een Mars hebben beloofd in ruil voor orale bevrediging. Al snel wees men naar Sylvana IJsselmuiden, maar zij ontkende.

Mars-roddel

Veel BN’ers reageerden boos op het verhaal dat een cameraman van Expeditie Robinson zich zó zou hebben misdragen. Aan de andere kant waren er mensen die vraagtekens zetten bij de geloofwaardigheid van Britt. “Het verhaal van de Mars had ik verkeerd ingeschat”, reageerde ze uiteindelijk vlak voor de jaarwisseling.

Volgens Expeditie Robinson-regisseur Marc Disselhoff werd ook hij verrast door de woorden van Britt. “Veel collega’s vertelden me: dat verhaal kende je toch wel? Maar dat was niet zo. Ik ben al jarenlang regisseur van Robinson”, vertelt hij in het tijdschrift Veronica Superguide.

Ontslagen

Als Marc hiervan zou hebben geweten, zou hij hebben ingegrepen. “Ik loop 34 jaar rond in de tv-wereld en heb los van wat schunnige opmerkingen nooit iets gemerkt wat in mijn ogen niet door de beugel kon.”

Er is wel iets ánders gebeurd bij Robinson, geeft de regisseur toe. “Bij Expeditie Robinson is wel eens een crewlid ontslagen nadat hij een kandidaat een sigaret beloofde in ruil voor een selfie. Dat is het meest schunnige dat ik in al die jaren Expeditie Robinson heb meegemaakt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat een Robinson-kandidate écht een cameraman heeft bevredigd voor een Mars?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen