Erik Mouthaan afgeslacht door Tweede Kamerlid: ‘Deuggedrag!’

Erik Mouthaan wordt flink door de mangel gehaald door Wybren van Haga. Het Tweede Kamerlid verwijt hem ‘misplaatst deuggedrag’. “Dit tart elke logica”, aldus de controversiële politicus.

Wybren van Haga en Erik Mouthaan © NPO

Het was een bittere pil voor Erik Mouthaan op oudejaarsavond: hij testte wederom positief op het coronavirus. “Mildere versie van wat ik doorstond in april 2020. Dus voelt als griepje. Geen verhoging, wel hoesten, volle longen, licht vermoeid. Hopelijk houden de drie doses vaccin de schade beperkt”, liet hij weten op Twitter.

Erik op straat

Twee dagen later plaatste Erik een foto van zichzelf waarop hij door de straten van New York loopt met twee niet-medische mondmaskertjes. “Dubbel masker op omdat ik niemand wil besmetten. Zes dagen na mijn eerste symptomen van mijn tweede covid-besmetting even de straat op”, meldde de RTL Nieuws-verslaggever.

Zijn volgers reageerden ronduit verbijsterd dat Erik gewoon naar buiten ging terwijl hij positief getest was op het coronavirus. “Waarom niet binnenblijven? Straatje om ’s avonds laat kan ik me nog iets bij voorstellen, maar dan wel met goedgekeurd FFP2-masker op, dit heeft totaal geen zin!”, zei Inge bijvoorbeeld.

‘Asociaal!’

Erik werd door veel mensen asociaal genoemd. Uiteindelijk besloot hij om zijn tweet te verwijderen. “Was klaar met de haat.”

Bierend daarop: “De haat? Dubbele moraal bedoel je. Uithalen naar ‘mensen die zich niet aan de regels houden’ om vervolgens zelf de straat op te gaan als je in quarantaine had moeten zitten. Dát is het punt. Die regels/quarantaine kunnen mij gestolen worden, echter kan ik niet tegen hypocrisie.”

Een paar dagen voor zijn positieve test haalde Erik nog uit naar Hugo de Jonge, die zonder mondkapje met wat kinderen op de foto ging.

Wybren sneert

Een week na alle Twitter-ophef laat ook Wybren van Haga van zich horen. Het Tweede Kamerlid vindt dat Erik een droeftoeter is. “Beste Erik Mouthaan, ik begrijp dit misplaatste deuggedrag niet. Als je écht bang bent voor Covid-19 en niemand wil besmetten dan blijf je thuis. Totdat je een negatieve zelftest hebt.”

Hij vervolgt: “Met twee niet-werkende mondluiers op tóch anderen in ‘gevaar’ brengen tart elke logica…”

Tweet

De tweet van Wybren:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Erik Mouthaan wil niemand besmetten met corona, maar gaat wel naar buiten. Onhandig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen