Chantal Janzen woest op John de Mol: ‘Rotte appels gooi je eruit!’

Chantal Janzen vindt het een bloody shame dat John de Mol zijn zwager Jeroen Rietbergen gewoon heeft laten zitten bij The Voice of Holland, ondanks seksueel wangedrag tegen een kandidate.

John de Mol en Chantal Janzen © BOOS, RTL

Jeroen Rietbergen heeft zich ruim tien jaar lang misdragen op de set van The Voice of Holland. Hij speelt een prominente rol in de special die Tim Hofman heeft gemaakt over het misbruik achter de schermen van het programma. John de Mol beweert in de BOOS-special dat hij in al die tijd maar één melding heeft ontvangen over het wangedrag van zijn zwager.

Tweede kans

Volgens John is er begin 2019 een kandidate naar een Voice-vertrouwenspersoon gestapt met haar beklag over seksueel grensoverschrijdend gedrag van Jeroen. Hij stuurde haar appjes en een foto van zijn geslachtsdeel. John riep de toenmalige partner van Linda de Mol op kantoor, maar ontsloeg hem niet. Daarna ging Jeroens wangedrag door.

De reden dat John ervoor koos om Jeroen te laten zitten is omdat hij niet wist van alle andere gevallen van grensoverschrijdend gedrag. “Dan vind ik dat je daar mee volstaat om hem op dat moment te waarschuwen, van: ‘Nog één keer en dan lig je eruit.’ Ik vind dat iedereen een tweede kans verdient.”

Chantal oneens

Daar is Chantal Janzen, de huidige presentatrice van The Voice of Holland (dat sinds 2020 niet meer door John de Mol geproduceerd wordt) het niet mee eens. “Zero tolerance, weet men wel wat dat betekent? ZERO. NUL. Niemand uitgezonderd. NIEMAND. Je laat geen rotte appels zitten”, schrijft ze op Instagram.

Chantal had Jeroen er allang uitgegooid. “Eén keer grensoverschrijdend gedrag is al één keer teveel. Verdrietig en schandalig. Mijn gedachten gaan uit naar alle slachtoffers.”

‘Om te kotsen’

Naast John waren er bij Talpa nog een paar mensen op de hoogte van Jeroens wangedrag, in elk geval creative director Linda de Jong en zakelijk directeur Rick Brug. Chantal: “Dit adresseer ik niet aan één iemand, dit geldt voor IEDERE PERSOON die van deze vreselijke praktijken wist. Echt ongelofelijk verdrietig vind ik het.”

Chantal kan het niet geloven dat ze in zo’n toxische omgeving heeft gewerkt. “Zoveel respect voor alle slachtoffers. Alle sterkte gewenst voor al deze vrouwen. Wat ontzettend moedig van hen. Want het is om te kotsen. Het zal verdomme je kind zijn.”

‘Tanden eruit trappen!’

Er is één BN’er die nóg feller reageert dan Chantal, namelijk model Kim Feenstra: “John had die Jeroen meteen naar zijn moer moeten sturen. Dan zit hij ook nog in je familie. Gaat nota bene met je zus. Had zijn tanden eruit getrapt denk ik. I said what I said.”

“Los van het feit van alle slachtoffers die zich verkeerd voelen behandeld door die Jeroen, dan nog is hij de partner van je zusje, die verdriet gaat krijgen door Jeroen. Als grote broer zijnde had ik hem alleen al voor het feit dat hij mijn zusje loopt te naaien een smerige draai om zijn oren gegeven. Of zij hem nou zou vergeven of niet. En niet nog langer laten doorwerken. Wat een corrupt gedoe.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het schandelijk dat John de Mol zijn hitsige zwager Jeroen Rietbergen heeft gespaard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen