Broer Peter R. de Vries weigert: ‘Hier geef ik geen antwoord op’

Wouter de Vries, de broer van Peter R. de Vries, weigerde gisteren in de talkshow VI Vandaag antwoord te geven op een wel héél persoonlijke vraag van René van der Gijp. “Daar antwoord ik niet op.”

Wouter de Vries © SBS 6

Peter R. de Vries is alweer dik een halfjaar geleden overleden aan de fatale gevolgen van de moordaanslag op zijn leven. Hij werd op 6 juli neergeschoten en overleed negen dagen later, op 15 juli. In de tussentijd hielden veel mensen hoop dat Peter er weer bovenop zou komen. Buiten de familie om weet niemand hoe die negen dagen er precies uitzagen.

‘Ik geef geen antwoord’

Is Peter in die negen dagen een moment bij geweest? René van der Gijp vroeg het gisteren aan Wouter de Vries, de nieuwe vaste gast van hun talkshow VI Vandaag. “Mag ik een onbescheiden vraag stellen? Is hij nog bij geweest?”

Daar wilde Wouter echter geen antwoord op geven. “Daar antwoord ik niet op. Dat hebben we met de familie en het gezin besloten dat we daar naar buiten toe geen uitlatingen over doen.”

Niet als ‘de broer van’

Wouter wil op televisie niet meer continu herinnerd worden aan zijn bekende broer. Gastheer Wilfred Genee: “Een tijdje geleden belde je mij. Je zei: ‘Ik wil wel bij jullie aan tafel willen, maar niet als de broer van Peter R. de Vries.’”

“Dat klopt”, aldus Wouter. Wilfred: “Waarom?”

Wouter: “Nou, daar hebben we alles over verteld denk ik. Ik ben bij Op1 geweest, ik ben bij Humberto geweest, Royce en Kelly hebben een geweldig mooie documentaire gemaakt. De rest verwerken we gewoon als familie en als gezin. Ik ben zelf ook iemand die gewoon ook zijn werk heeft.”

Econoom Wouter

Wilfred: “Ja, dat zei je tegen mij: ‘Wilfred, ik ben meer, ik ben namelijk ook econoom.’ Ik zei het tegen Johan. Die zegt: ‘Dat wist ik ook niet.’ Een paar dagen later zit hij naar de radio te luisteren, hij hoorde jou bij Humberto en was enthousiast.”

Johan Derksen: “Ja, ik zat in de auto en je had een uitstekend verhaal. Toen heb ik gezegd: ‘Je moet die De Vries pakken.’ Maar toen had hij al contact met jou gehad. Zo is het eigenlijk gekomen.”

Topeconoom

Wouter tot slot: “Het leuke was eigenlijk: ik heb 25 jaar aan de Vrije Universiteit gewerkt, daar hebben ze hele grote collegezalen. Daar heb ik 25 jaar gestaan en lol gemaakt, maar daar heeft niemand me ooit econoom genoemd, totdat jij mij op de radio topeconoom noemde. Hahaha. Sindsdien ben ik topeconoom. Bij deze dank nogmaals.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u deze vraag aan Wouter de Vries te ver gaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen