Beau van Erven Dorens vindt dat sikh-gemeenschap niet moet zeiken

Beau van Erven Dorens vindt dat de sikh-gemeenschap niet zo moet zeuren. Hij vindt het overdreven dat de aanhangers van de sikh-religie boos zijn over een grapje van de rubriek Mama Appelsap.

Timur Perlin en Beau van Erven Dorens © RTL

NPO 3FM-dj Timur Perlin, bedenker van de populaire radiorubriek Mama Appelsap, zat gisteren in de talkshow van Beau van Erven Dorens. De radiomaker verzamelt voor zijn radiorubriek niet-Nederlandse liedjes waarin zinnen zitten die net klinken als Nederlandse zinnen. Aan tafel bij Beau liet hij enkele van die liedjes horen.

Beetje ranzig

Eén van die ‘mama appelsapjes’ is behoorlijk pikant. Beau: “Dit is een beetje ranzig. Een boeddhistisch mantraliedje, waarin je minutenlang ‘ik kom klaar, zet die h**r op uw site’ hoort. Wat is dat voor iets ranzigs?”

Er zit in het liedje Lightness of Being van sikh-prediker Satkirin Kaur Khalsa een passage die volgens Timur net klinkt als ‘ik kom klaar, zet die h**r op uw site’. “Omdat het een mantra is gaat het acht, negen, tien of twaalf minuten door en dan wordt het zo absurd.”

Gelazer

Hoe is hij aan deze ‘mama appelsap’ gekomen? “Het was een jongen die inbelde en die was met zijn vriendin in Mexico op een yogakamp en hij zat in bad en zijn vriendin had yogamuziek aanstaan en toen hoorde hij dit.”

Marieke Elsinga: “Hier heb je gelazer mee gehad, toch?”

Timur: “Ja, ik had er wel gelazer mee, dus ik vind het ook wel lastig dat we het nu weer uitzenden, want voor de hele sikh-gemeenschap is het een heilig nummer.”

‘Kom op!’

Wat een gezeik, vindt Beau. “Oké, maar Jezus… Dat weten we toch ook allemaal niet, kom op!”

Timur: “Nee, dat weten we niet van tevoren, maar goed.”

Marieke even later in de uitzending: “Nu worden wij op Twitter allebei kapotgemaakt. Jij door de sikh-gemeenschap en ik ook door iedereen.”

Beau: “Hou toch op man. Dat gedoe! Humor moet altijd een beetje over de rand zijn!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Beau van Erven Dorens de sikh-gemeenschap schoffeert?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen