Beau van Erven Dorens vals: ‘Niet van je verwacht, John de Mol!’

Beau van Erven Dorens deelt een valse steek onder water uit aan zijn voormalig werkgever John de Mol. Hij had ‘niet verwacht’ dat John zijn knikkergeschil met Jelle Bakker netjes zou oplossen.

Jelle Bakker en Beau van Erven Dorens © RTL

De inspiratie voor John de Mols knikkershow Marble Mania is het YouTube-kanaal van de autistische Jelle Bakker. Aanvankelijk zou hij een rol krijgen in het SBS 6-programma van John, maar ergens gedurende de rit ging het mis tussen beide partijen. Jelle was zó teleurgesteld dat hij niet eens naar Marble Mania kon kijken. “Dat doet te veel pijn.”

Moreel verwerpelijk

De ‘moreel verwerpelijke‘ John kreeg enorm veel kritiek over zich heen, ook van Beau van Erven Dorens. Hij zette zijn voormalig werkgever begin vorig jaar neer als een formatdief door beelden van Jelle’s YouTube-kanaal en Johns tv-programma te vergelijken.

Inmiddels hebben Jelle en John alsnog een deal met elkaar gesloten. Gisteren zat Jelle samen met zijn broer Dion aan tafel bij Beau. Waar ging het aanvankelijk mis tussen beide partijen? Dion: “Wij wilden voldoende tijd om te onderzoeken wat het voor ons inhoudt. Van: verliezen we onze vrijheid en creativiteit?”

Mooi contract

Dion had twijfels over de samenwerking met John. “We wilden eigenlijk ons YouTube-kanaal gewoon laten lopen zeg maar en doen wat we het liefste doen. We hadden meer tijd nodig en daar kwamen we niet mee uit. (…) Uiteindelijk zijn de onderhandelingen weer opgepakt en daar hebben we nu een heel mooi positief contract mee te pakken.”

Beau: “Ik merk dat we er niet te lang over moeten praten, want het is nu goedgekomen, maar het was op dat moment denk ik behoorlijk frustrerend dat je je idee ziet op televisie maar er weinig mee te maken hebt. Maar nu doen jullie mee. Hoe doen jullie mee?”

Dion: “We hebben met name een adviserende rol.”

Financieel profijt

Beau: “Delen jullie financieel mee in het succes van de buitenlandse verkoop van het programma?”

Dion: “Nou, we krijgen een heel lachend gezicht als het weer aan een nieuw land verkocht wordt. Laten we het daarop houden.”

Beau: “Oké, jongens, cheers, daar drink ik op. John, ook cheers, fantastisch, had ik niet van je verwacht.”

Daarop neemt Beau, als een volleerd juicer, snel een slokje van zijn water.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat er iets is voorgevallen tussen Beau van Erven Dorens en John de Mol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen