Beau en Chantal ontvolgen Ali B, meeste BN’ers blijven Insta-vrienden

Beau van Erven Dorens en Chantal Janzen hebben hun collega Ali B ontvolgd op Instagram. Daarmee laten ze op een duidelijke manier blijken geen vriendschappelijk contact meer te willen onderhouden.

Beau van Erven Dorens, Ali B en Chantal Janzen © RTL, William Rutten

Het aantal volgers van Ali B zit in de lift naar beneden vanwege zijn enorme rol in het misbruikschandaal rondom The Voice of Holland. Hij werd er gisteren in het Tim Hofman-programma BOOS van beschuldigd een seksueel roofdier te zijn dat meerdere verkrachtingen op zijn naam heeft staan. BN’ers ontvolgen Ali nu één voor één op Instagram.

Beau en Chantal ontvolgen

Waar Ali een dag voor de uitzending van BOOS nog gevolgd werd door Beau van Erven Dorens en Chantal Janzen, volgen ze hem nu niet meer. Hetzelfde geldt voor onder anderen Robbert Rodenburg, Peter van der Vorst, Juvat Westendorp, Nienke Plas, Bas Smit, Anna Nooshin, Nicolette van Dam en het algemene RTL-acccount.

Het overgrote deel van de BN’ers die Ali vóór de BOOS-uitzending volgde, doet dat nog steeds. Het gaat om onder anderen Johnny de Mol, de kinderen van Marco Borsato, Giel Beelen, Nikkie Plessen, Carlo Boszhard en Glennis Grace. Daarmee is Glennis nog de enige Voice-coach die Ali volgt; naast Chantal heeft ook Waylon hem ontvolgd.

Famke en Sem liken

De laatste Instagram-post van Ali, waarin hij de beschuldigingen van verkrachting ontkent, worden geliket door enkele BN’ers, namelijk Sem van Dijk (de zoon van Wendy) en Famke Louise. Het is onduidelijk of zij hiermee willen uiten dat ze geloven in Ali’s onschuld.

Peter, die Ali dus ook ontvolgd heeft in de afgelopen dagen, is de baas van de RTL 4-rapper. Hij zegt over de BOOS-docu: “Het is meer dan afschuwelijk. Onze eerste zorg en aandacht gaat uit naar de mensen die dit is overkomen. Wij hebben groot respect voor de moedige slachtoffers die met hun verhaal naar buiten zijn getreden.”

Gordon hoopt op straf

Gordon, coach in The Voice Senior, volgt Ali al langer niet meer. Hij pleit ervoor dat Ali en de andere Voice-viezeriken worden gestraft. “Net als iedereen ben ook ik geschokt door de beelden en aantijgingen die door Tim Hofman’s programma wereldkundig zijn gemaakt.”

“Wat vreselijk voor die arme kinderen en andere amper volwassen meisjes die hiermee te maken moeten hebben gehad. Ik hoop dat diegene die dit op hun geweten hebben en hiermee een smet hebben geworpen op de eerzame taak als jurylid hun verdiende straf zullen krijgen.”

Steun

Ali krijgt niet alleen maar kritiek. Vanuit zijn achterban ontvangt hij steunbetuigingen:

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen