Ali B blijft ontkennen: ‘Ik wil sterker uit deze beproeving komen’

Ali B blijft de beschuldigingen van seksueel wangedrag en verkrachting ontkennen, ook na de shockerende uitzending van BOOS. “Ik wil graag sterker uit deze beproeving komen”, zegt hij.

Ali B © William Rutten

De uitzending van het Tim Hofman-programma BOOS over de ranzige cultuur bij The Voice of Holland is ronduit shockerend. Niet Jeroen Rietbergen, Marco Borsato of de vooralsnog anonieme regisseur, maar Ali B lijkt het grootste roofdier van allemaal. Twee dames hebben nu aangifte gedaan van verkrachting.

Ali ontkent alles

Ondanks dat er zoveel dames tegen hem opstaan, blijft Ali werkelijk álles ontkennen. “De uitzending van BOOS van vandaag ging over misstanden bij The Voice. De verhalen van deelnemers over wat zij hebben ervaren vind ik heftig en schokkend. Ook mij was dit niet bekend.”

Hij vervolgt: “Zelf blijf ik erbij dat ik mij bij The Voice of Holland nooit schuldig heb gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Nooit heb ik enige seksuele relatie met een kandidaat gehad of gezocht. Toch word ik hiervan verdacht gemaakt. Dat ik de afgelopen tien jaar wel affaires heb gehad ontken ik niet. Maar nooit maakte ik mij schuldig aan machtsmisbruik, laat staan aan enig strafbaar feit.”

Spektakel

Ali ergert zich aan het ‘spektakel’ wat de media ervan maakt. “Er liggen nu twee anonieme aangiftes die met veel spektakel als nieuws worden gebracht. Dat is onterecht. Dit neigt naar een trial by media. Ik kan mij hier niet publiekelijk tegen verweren. Voor mij staat niettemin vast dat het Openbaar Ministerie in beide gevallen zal moeten besluiten tot seponering.”

Er ligt volgens Ali helemaal geen bewijs. “Ik heb mij namelijk niet schuldig gemaakt aan wat mij in de aangiftes wordt verweten. Er is daar ook geen enkele aanwijzing voor. Ik heb alle vertrouwen dat het OM dit op een zuivere manier zal afdoen waardoor ik mij van deze verdenkingen zal kunnen bevrijden.”

Sterker

Hij besluit: “Tot die tijd zal ik dit doorstaan. Ik zie dat maar als een beproeving waar ik sterker uit tevoorschijn zal komen. Voorlopig onthoud ik mij verder van commentaar. Ik wacht af tot het OM heeft gesproken. Mijn verzoek aan allen is om dat te respecteren.”

Instagram

Ali’s reactie:

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen