Zeer heftige grap over Marco Borsato op tv: ’Hij is onze Bill Cosby!’

Marco Borsato krijgt de heftigste tv-grap tot nu toe voor zijn kiezen. Hij wordt vanavond in het programma The Roast of Hans Klok meedogenloos vergeleken met de #MeToo-engerd Bill Cosby.

Marco Borsato en Johan Goossens © RTL, Comedy Central

Het lijkt echt nooit meer goed te komen met de carrière van Marco Borsato. Een 22-jarige vrouw heeft aangifte tegen hem gedaan vanwege jarenlang seksueel misbruik en volgens Telegraaf-journalist John van den Heuvel zou het zomaar kunnen dat er nog meer aangiftes volgen. Veel mensen zijn het vertrouwen in Marco verloren.

Heftigste grap

Marco krijgt vanavond een behoorlijk heftige grap voor zijn kiezen in de Comedy Central-show The Roast of Hans Klok en die werd gisterenavond alvast uitgezonden door RTL Boulevard. De showrubriek heeft namelijk aan Hans Klok gevraagd wat de heftigste grap van de avond was en hij kwam met het Borsato-fragment op de proppen.

Presentator Luuk Ikink: “Het gaat over Hans Klok, maar ook roasten ze elkaar. We vroegen ook nog even aan Hans wat nou echt de hardste grappen waren. Die gingen eigenlijk niet per se over hem, maar hij begon over Johan Goossens die Rasti Rostelli te grazen nam.”

Bill Cosby

Cabaretier Johan Goossens richt zich in het fragment tot Rasti Rostelli, die in het roastpanel van Hans zit. “Je brengt mensen in slaap en laat mensen dingen doen die ze anders nooit zouden doen. Als ze wakker worden weten ze helemaal niets meer. Je bent eigenlijk de Nederlandse Bill Cosby!”

Dan: “Je lijkt ook een beetje op Bill Cosby, maar dan na zijn gevangenisstraf en executie. Ehmmm. Voor de jongeren in de zaal: Bill Cosby dat is eigenlijk zeg maar de Amerikaanse Marco Borsato.”

Grappen over Marco

Het is natuurlijk een ontzettend heftige grap, omdat de Amerikaanse entertainer in september 2018 daadwerkelijk is veroordeeld voor seksueel misbruik. Er werd hem een celstraf opgelegd van drie tot tien jaar voor het drogeren en misbruiken van Andrea Constand. En dat was lang niet de enige beschuldiging aan zijn adres.

Zelf heeft Hans Klok bewust geen grappen gemaakt over Marco, vertelt hij aan Boulevard. “Grappen over Marco Borsato… Nou, ik heb mezelf daar niet aan gewaagd, want ik vind dat zolang daar geen uitspraak over is, hij absoluut onschuldig is. Ik kan gewoon überhaupt dat hele verhaal niet geloven.”

‘Het is comedy’

Hans vindt overigens niet dat Johan te ver is gegaan. “Goed, ja, het is comedy en dat weet je: hoge bomen vangen veel wind. Op het moment dat zoiets in het nieuws is… Ik vind dat een echte comedian dat ook wel mag doen.”

The Roast of Hans Klok wordt vanavond om 20.30 uur uitgezonden op Comedy Central.

Fragment

Het fragment uit RTL Boulevard:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

'Bill Cosby is de Amerikaanse Marco Borsato': gaat te ver of niet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen