SBS 6 trekt kerstbudget in: vier uur lang haardvuur op Eerste Kerstdag

SBS 6 ziet de goedkoopste kerst ooit tegemoet. De zender gaat op Eerste Kerstdag vier uur lang een haardvuur uitzenden met op de achtergrond muziek van Sky Radio. “We maken tv met passie.”

Haardvuur © SBS 6

Het lijkt erop dat SBS 6 de broekriem even aanhaalt nu ze met De Dansmarathon een van de duurste flops ooit achter de rug heeft. “Dit jaar op Eerste Kerstdag voor één keer geen televisieprogramma’s en reclameblokken op SBS 6. De feestdagen zijn bij uitstek het moment om tijd met elkaar door te brengen”, laat de zender vandaag weten.

Haardvuur op SBS 6

Om die reden zal SBS 6 naar eigen zeggen vier uur lang op prime time ‘een gezellig brandend haardvuur’ uitzenden. “Voor één avond in het jaar vraagt SBS 6, de zender die thuis is in elke Nederlandse straat, om meer focus op naasten te leggen in plaats van de televisie.”

Het wordt wel een mooi haardvuur, want SBS 6 zegt televisie met passie te maken. Tv-directeur Marco Louwerens: “Wij maken televisie, iedere dag weer. Met passie en plezier proberen we te vermaken, informeren, verwonderen en verbinden. Of het nu Chateau Meiland betreft, Hart van Nederland, Marble Mania of Lang Leve de Liefde.”

Geen formats verbranden

Hij vervolgt: “We hopen uiteraard dat zoveel mogelijk mensen onze programma’s bekijken. Daar verdienen we tenslotte ook onze boterham mee. Toch gaan we het dus voor één keer anders doen. Even geen programma’s kijken, maar alle tijd nemen voor familie, vrienden, buren of mensen die wel wat gezelschap kunnen gebruiken.”

Dat haardvuur klinkt ook als de aangewezen gelegenheid om wat mislukte SBS-formats ritueel te verbranden, denk aan Car Wars, De Dansmarathon, The Wheel en alles van Gordon. Maar nee, dat gaat het niet worden. “Lekker eten, goede gesprekken, een spelletje. Tijd voor elkaar; dan zorgen wij voor het haardvuur”, aldus Marco.

Gesponsord door Lidl

Het is SBS 6 ook nog gelukt om een sponsor te vinden bij deze haardvuur-tv-show. Het gaat om Lidl, die kennelijk de houtblokken mag komen aanleveren.

Het Haardvuur, met kerstmuziek van Sky Radio, is te zien op zaterdag 25 december tussen 18.30 en 22.30 uur op SBS 6. Al met al een genereus kerstcadeau van John de Mol aan zijn concurrenten.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vier uur lang een haardvuur uitzenden. In het geval van SBS 6 een goed idee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen