Rob Stenders praat nauwelijks met John de Mol: ‘Twee keer maar’

Rob Stenders heeft nauwelijks contact met John de Mol, voor wie hij de zender Radio Veronica leidt. “Nee, nooit. We hebben hem tot nu toe twee keer gesproken”, aldus de radiomaker.

Rob Stenders en Caroline Brouwer © Ben Houdijk

Radio Veronica staat tegenwoordig onder leiding van Rob Stenders. Veel mensen denken dat hij de zoveelste marionet is van zendereigenaar John de Mol, omdat hij berucht is om zijn persoonlijke bemoeienis. Rob ontkent dat echter met klem. Hoe vaak hij contact heeft met John? “Nooit. We hebben hem tot nu toe twee keer gesproken.”

John geeft sleutel aan Rob

Rob doet zijn uitspraken in Nieuwe Revu. Hij benadrukt dat hij nooit voor Radio Veronica zou tekenen als hij daar geen creatieve vrijheid zou krijgen. “Een van de redenen dat we hier kwamen, was dat we de vrijheid kregen. Ik vergeet nooit wat John de Mol zei toen we hier tekenden: ‘Ik geef niet graag de sleutel aan mensen, maar hierbij.'”

Er is geen vervelend contact tussen Rob en John, benadrukt hij. “Er zijn geen vervelende discussies, want hij bemoeit zich er niet mee.”

Dansmarathon

Er is ook niet aan Rob gevraagd om mee te werken aan de geflopte Dansmarathon. “Nee. Andere Talpa-dj’s wel, maar wij zijn daar niet voor gevraagd. We zijn echt wel een apart kindje in dat bedrijf. Met een eigen sfeer. Dat wordt erkend. Als wij iets niet leuk vinden, dan vinden we het niet leuk. Daar worden we niet op afgerekend.”

Rob hekelt sowieso bemoeizucht. Hij vindt het dan ook niet raar dat 3FM-baas Sharid Alles is opgestapt na haar bizarre actie, waarbij ze ingreep tijdens een radio-uitzending. “Ik snapte ook niet waarom ze dat deed. Als je al iets kwijt wilt, doe het dan na de uitzending.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Rob Stenders er goed aan gedaan heeft om naar Radio Veronica te verhuizen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen