Marc-Marie Huijbregts kotst op Meilandjes: ‘PVV-stemmers, bah!’

Marc-Marie Huijbregts vindt de Meilandjes een stuk minder leuk sinds ze zich zo nadrukkelijk afficheren als islamkritisch. “Allemaal zo heel erg rechts. Dan heb ik minder zin om te kijken.”

Meilandjes en Marc-Marie Huijbregts © RTL

Het lijkt erop dat de hoogtijdagen van de tv-familie Meiland definitief voorbij zijn. Waar ze aanvankelijk door enorm veel mensen omarmd werden als doodgewoon Nederlands gezin, zijn ze in één klap controversieel geworden. Het is al ruim een halfjaar bekend dat Erica ooit bij de PVV wilde werken, maar haar pinguïnopmerking doet hen nu de das om.

‘Waarom een hoofddoek?!’

Erica staat niet alleen in haar islamkritiek. Dochter Maxime vindt hoofddoekjes ook waanzin en Martien vindt Geert Wilders een topper. “Het wordt ook echt te vol in Nederland. Ik vind het echt. Ja, ja. Te druk. (…) We hebben het ook een hele tijd gehad over het dragen van de hoofddoekjes. Dan denk ik: mevrouw, waarom moet u een hoofddoekje op?”

Al die islamkritische uitspraken kregen deze week dan toch nog consequenties: de Meilandjes zijn vrijwel al hun commerciële samenwerkingen verloren. En dat vlák nadat alle gezinsleden peperdure miljoenenwoningen hebben betrokken. Niet echt een lekker moment, maar Marc-Marie Huijbregts begrijpt het maar al te goed.

Marc-Marie walgt ervan

Marc-Marie vindt de Meilandjes helemaal niet meer leuk, vertelt hij bij Beau. “Als je over moslima’s zegt dat het pinguïns zijn… Dat mag je zeker zeggen, alleen heb ik geen zin meer om daar dan naar te kijken wat zo iemand allemaal nog meer vindt. Dan denk ik: dat komt uit zo’n nare grot, daar heb ik helemaal geen zin in om er energie in te steken.”

Is hij klaar met de Meilandjes? “Dat is eigenlijk al sinds het boek uit is en zij van die ontzettende PVV-stemmers zijn. Allemaal zo heel erg rechts. Dan heb ik minder zin om naar hen te kijken. Dan vind ik het allemaal een beetje grauw en naar worden. Daar kan ik niet zoveel aan doen.”

‘Ze zijn toch niet zo leuk’

Dat bedrijven als Hallmark niet verder willen met de Meilandjes is heel erg begrijpelijk, zegt Marc-Marie. “Als ik dan een kaart van Hallmark wil versturen en ik zit te kijken en dan zie ik: oh, van de familie Meiland! Blugh! Ik snap dat een bedrijf denkt: laat ik dáár nou niet mijn geld aan besteden.”

Medetafelgast Roos Moggré: “Blijkbaar als ze echt laten zien wie ze zijn, vinden we dat minder leuk.”

Marc-Marie: “Omdat ze zo zijn zoals ze zijn. Het gaat er niet om dat ze niet henzelf mogen zijn. Dat mogen ze wel, maar ze blijken als zichzelf ineens minder leuk dan ik hoopte.”

Nare kant

De liefde is al met al behoorlijk over, benadrukt Marc-Marie. “Zij blijken ineens niet zo’n hele tolerante en aardige familie te zijn. Daar gaat het over. Allemaal bedrijven zijn in die trein gestapt en nu blijkt die trein ineens een heel nare kant op te gaan. Die zijn allemaal uitgestapt en dat is vrij democratisch. Dat mogen die bedrijven zelf weten.”

Marc-Marie bij Beau:

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen