Maan hoopt geen sterallures te krijgen: ‘Maar ligt niet alleen aan mij’

Maan de Steenwinkel hoopt dat ze geen last krijgt van sterallures, maar heeft dat naar eigen zeggen ook niet helemaal zelf in de hand. Ze wijst erop hoe erg ze verwend wordt in haar BN’er-leven.

Maan de Steenwinkel © NPO

Vroeg of laat krijgt elke BN’er het idee dat ze nét iets meer zijn dan de ander. Bij sommigen slaat het heel erg door, denk aan de vandaag zo gehekelde Ali B en Gordon, maar bij anderen valt het nog wel mee. Hoe zit het met The Voice-ster Maan de Steenwinkel? Bij haar valt het vooralsnog wel mee, maar ze staat niet voor zichzelf in, zegt ze in het AD.

Maan wil geen sterallures

Maan wil heel graag zonder sterallures door het leven, maar wijst erop dat het niet alleen aan haar ligt. “Ik heb niet alle controle. Als ik ergens te gast ben, word ik al snel op handen gedragen. Iemand draagt mijn tas, er wordt eten en drinken voor me gehaald zonder dat ik daarom vraag. Ik wil niet dat zulke dingen doorsijpelen in mijn privéleven, dat ik sterallures krijg.”

Alles draait in haar BN’er-leven om Maan. “Nou, precies dát wil ik voorkomen. Daarom leef ik ook liever als student dan als een ster. Ik hoop heel erg met beide benen op de grond te blijven. Met mensen om me heen die het me zeggen als ik mocht opstijgen.”

‘Heb het maar niet over mij!’

Gelukkig werkt het volgens Maan in haar voordeel dat ze van nature zo gericht is op anderen, stelt ze. “Mijn voordeel is dat ik het anderen graag naar de zin maak. Soms op het irritante af. Dan zegt een van mijn vriendinnen: kom op Moon – mijn koosnaampje – bemoei je even met jezelf. Maar ja, ik word gewoon heel blij als het goed gaat met anderen.”

Goh, wat een mensenmens is die Maan! “Ik heb er ook manieren voor. Ben ik op een feestje met nieuwe mensen en willen ze alles van me weten, dan verleg ik het gesprek naar iemand anders. Het hoeft niet altijd over mij te gaan.”

Opscheppen

Ah, het hoeft niet altijd over Maan te gaan, maar ondertussen praat ze in vijf minuten drie AD-pagina’s vol. Doet ze dat ook bij al haar vriendinnen? Nee, benadrukt ze. “Ik vertelde vaak heel oppervlakkig over wat me bezighield omdat ik niet wilde pochen. Het klinkt al gauw zo opschepperig als je vertelt over optredens, interviews en fotoshoots.”

“Toen we ons dat realiseerden, zeiden ze: je moet het juist wel allemaal vertellen. Als wij het te veel vinden worden, zeggen we dat.” Oké, genoeg!

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Maan roept in een ellenlang interview dat het niet altijd over haar hoeft te gaan. Geloofwaardig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen