Linda de Mol spaarde Marco Borsato vanwege haar ‘moreel kompas’

Linda de Mol heeft haar goede vriend Marco Borsato zo enorm gespaard tijdens hun tv-interview in maart, omdat haar ‘moreel kompas’ zo goed afgestemd staat. “Daar hou ik me altijd aan.”

Marco Borsato en Linda de Mol © Roy Beusker

Het is misschien wel het meest kritiekloze interview van het jaar: het onderonsje tussen Linda de Mol en Marco Borsato. De poging van de tv-koningin om haar goede vriend te rehabiliteren na zijn ontmaskering als de perfecte familieman, is jammerlijk mislukt. Het leverde hen beiden schade op: hij werd gezien als leugenaar, zij als slechte interviewster.

Uithuilen bij Linda

Linda werd gisteren herinnerd aan dat kritiekloze interview door haar tv-collega’s van RTL Boulevard. “Ze blikt terug op haar ietwat kritiekloze interview met Marco Borsato van vorig jaar”, kondigde Bridget Maasland aan.

En voice-over Jeroen Kijk in de Vegte: “Vorig seizoen krijgt Linda nog flink wat kritiek op haar softe aanpak bij Marco Borsato als hij bij haar op de bank mag komen uithuilen.”

Moreel kompas

Gevraagd naar alle kritiek, antwoordt Linda: “Dat heb ik gewoon naast me neergelegd en ik snap het wel. Ja, iedereen wil de details van horen van: oh met wie en hoe? Maar ja, als ik daar zou zitten, zou ik het dan fijn vinden als dat me gevraagd wordt? Die vraag stel ik mezelf. Daar heb ik mijn eigen moreel kompas in en daar hou ik me aan.”

Eenzelfde soort geluid laat ze dit weekend horen in De Telegraaf. “Mijn gasten durf ik alles te vragen, maar ik wíl niet alles vragen. Ik ben zelf een bekende Nederlander en je deelt wat je wilt delen. Dat is je goed recht. Vragen waarvan ik persoonlijk niet ben gediend, stel ik een ander niet”, zegt ze in de krant.

Niet journalistiek

Linda haalt haar schouders op voor de kritiek dat ze een slechte interviewster is. “Wat ik grappig vind, is dat er soms wordt gezegd dat dit programma niet journalistiek is. Dat klopt ook. Maar na elke aflevering las ik op sites wel een nieuwsberichtje over wat een van de gasten had gezegd. Dat vind ik dubbel”, lacht ze.

Het is in elk geval goed om te horen dat het moreel kompas van Linda weer goed werkt. Dat haperde vorig jaar een beetje toen ze tijdens het dieptepunt van de coronacrisis al haar freelancers op straat zette om vervolgens te pleiten voor een stukje solidariteit.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Linda de Mol spaarde Marco Borsato. Waarom denkt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen