Johnny de Mol mag door: ‘Maar hij scoort niet zoals het moet’

Johnny de Mol mag na de jaarwisseling gewoon door met zijn dagelijkse talkshow HLF8, ondanks dat de kijkcijfers zo achterblijven. “We zijn veel aan het evalueren”, zegt de zenderbaas van SBS 6.

Johnny de Mol © SBS 6

De talkshow van Johnny de Mol is alles behalve een hit. Sterker nog: HLF8 zorgt voor enorm veel wegzappers. Zo trok Lang Leve De Liefde afgelopen vrijdagavond een voor SBS 6 zeer riante 492.000 kijkers (11 procent marktaandeel), waarna HLF8 er slechts 286.000 (5 procent) overhield. Behoorlijk teleurstellend natuurlijk.

Johnny mag verder

Marco Louwerens, de zenderbaas van SBS 6, erkent in De Telegraaf dat de kijkcijfers niet goed genoeg zijn. “We zijn veel aan het evalueren. HLF8 scoort nog niet zoals het zou moeten, maar dat geven we langere tijd een kans en keert na de winterstop vanaf 20 december op 17 januari weer terug”, zegt hij.

Uiteraard is Marco aan handen en voeten gebonden: hij kan natuurlijk geen enkele beslissing nemen over HLF8. Johnny is de zoon van de baas en de enige die aan zijn talkshow mag komen is natuurlijk John de Mol. Hij zou zijn zoon wel heel erg voor schut zetten als hij niet eens het eerste seizoen mag afmaken.

Twee talkshows

Na de jaarwisseling heeft SBS 6 ineens twee talkshows: HLF8 in de vooravond en VI Vandaag op prime time. Daar zit maar een uurtje tussen. “Die zijn denk ik voor een totaal ander publiek. Talkshows kijk je voor de gasten, bij VI voor de mannen. Dat is altijd zo geweest”, aldus Marco.

En hoe zit het met die Dansmarathon? Dat is ook een kindje van John en werd ook al vreselijk slecht bekeken. “Het scoorde een paar dagen niet, maar de finale was fantastisch. Misschien doen we het nog een keer: starten met een grote lancering op SBS6, verder op een andere zender of online en eindigen met een live finale.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johnny de Mol mag door met zijn talkshow. Hoe zou dat nou toch komen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen