Gordon kan zijn personeel ‘amper’ betalen: ‘Maar wel businessclass?!’

Gordon trekt zijn steun aan minister-president Mark Rutte in, omdat Nederland volgens hem ‘naar de klote’ gaat. Zelf kan hij bijvoorbeeld ‘amper’ zijn horecapersoneel betalen, klaagt hij.

Mark Rutte en Gordon © Facebook

Minister-president Mark Rutte heeft Nederland in een nieuwe zware lockdown gegooid, mede omdat er te laat is begonnen met de boostercampagne. “Mijn land is volledig naar de klote geholpen door angsthazen die geen beslissingen durven te nemen omdat ze niemand voor het hoofd willen stoten!”, reageert Gordon op Instagram.

Bellen met Dubai

Gordon is blij dat hij is verhuisd naar Dubai. “Ik ben geen seconde te laat weggegaan!”, zegt hij vanuit zijn vakantie-adres in Saoedie-Arabië. In dat land wordt tenminste wel met harde hand geregeerd, al zijn ze vorig jaar wel gestopt met het onthoofden van minderjarigen en met het uitdelen van stok- en zweepslagen als straf.

Het gaat in de Arabische wereld veel beter qua corona, zegt Gordon. Hij heeft afgelopen weekend een groot dancefeest bijgewoond in Saoedie-Arabië en ook in zijn woonplaats Dubai is er niets aan de hand. “Hier zijn nog geen 150 gevallen per dag omdat iedereen is gevaccineerd. (…) Moeten ze niet even bellen met de ruler van Dubai?”

Gordon wil steun

Nu zijn horecazaken in Nederland weer dichtmoeten, wil Gordon financiële steun. “De regering moet nu al die artiesten schadeloos stellen, belastingen kwijtschelden en huurlasten overnemen van elke ondernemer in Nederland. (…) Ik zeg mijn vertrouwen op in de VVD en ook Mark Rutte die ik altijd heb gesteund.”

Gordon kan nauwelijks zijn horecapersoneel betalen, klaagt hij. “Ik heb acht jaar lang voor Jan l*l gewerkt om mijn horeca droom te verwezenlijken en alles is om zeep geholpen. De overheid biedt 17 à 20 euro als je prikken zet bij de GGD en ik kan mijn mensen amper betalen wat ze verdienen.”

‘Vlieg wat minder!’

Met de uitspraak van Gordon dat hij nauwelijks budget heeft om zijn personeel te betalen, zorgt hij voor flink wat verbazing bij zijn volgers. Die zien hem immers twee keer per week een businessclassvlucht nemen. “Ipv daar in Dubai te bonjouren en business class te reizen van hot naar her, zou je daar ook je personeel van kunnen betalen”, zegt Sjiepke.

Sjoukje is het daarmee eens. “Personeel niet kunnen betalen? Wat een dom gelul. Om de twee dagen zeer luxe heen en weer in het vliegtuig vind je normaal! Wat weet jij in vredesnaam van de armoede? Blijf daar in Dubai!”

Hypocriet

Ange vindt de houding van Gordon misplaatst, aangezien hij in luxe baadt. “Jij hebt geld en kansen om weg te gaan, dat is voor bijna niemand weggelegd. Jij hebt en houdt je luxe, daar heb je ook 30 jaar keihard voor gewerkt en heel veel verdiend. Ik ook 30 jaar al, maar normaal verdiend, dus ik kan niet even alles opgeven. (…) Jij hebt wel geluk toch?”

Stefan vindt Gordon hypocriet. “Nou nou, ik proef enige hypocrisie. Als je je zo bekommert om JOUW land met JOUW personeel én collega-horecaondernemers, waar the f*ck ben je dan? O ja, in Dubai. Haal de batterij uit je mobiel en ga geheel op zwart.”

Zuur wijf

Anderen vragen zich weer af of Gordon zich op dat dancefeest in Saudie-Arabië mogelijk aan de drank heeft vergrepen. “Ben jij van dat feest weggegaan omdat jij meeleeft met de mensen die weer getroffen worden door de lockdown? Het lijkt er eerder op dat je weggegaan bent omdat de drank op was?”

Gordon daarop: “Er is hier geen drank zuur wijf.”

Instagram

Het statement van Gordon:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u ook dat artiesten zoals Gordon gecompenseerd moeten worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen