Emile Ratelband wil niet dat Marco Borsato van brug afspringt

Emile Ratelband vindt dat het tijd is voor de kerstgedachte. Hij wil dat men zich íets meer bekommert om Marco Borsato. “We moeten een beetje uitkijken dat hij niet van een brug afspringt.”

Emile Ratelband en Marco Borsato © NPO

Marco Borsato zal 2021 nooit meer vergeten. Het was het jaar waarin hij onherstelbaar van zijn voetstuk is gevallen: de aangifte van seksueel misbruik zal hem voor de rest van zijn carrière blijven achtervolgen. Juist daarom moeten we deze kerst even extra aan de zanger denken, vindt Emile Ratelband.

‘Regelrechte schande!’

Emile denkt dat Marco het helemaal niet gedaan heeft, zegt hij in de Story. “Wat er nu met Marco Borsato gebeurt, is een regelrechte schande!”, laat hij weten. “De moeder van de vrouw die aangifte heft gedaan, is ontslagen door Borsato, weet ik. Zij zegt dat ze ontslag heeft genomen, dus daar begint het al.”

Misschien heeft het vermeende slachtoffer (22) van Marco alles wel verzonnen, aldus Emile. “In Nederland lopen er bijna meer gekken op straat dan in inrichtingen zitten. Wie zegt mij dat de jonge vrouw die aangifte deed in haar puberjaren niet over Marco heft gefantaseerd? Hij was misschien wel haar idool.”

Gekkenhuis

Het zou volgens Emile best kunnen dat de 22-jarige dame in kwestie niet helemaal lekker is. “Laten ze eerst eens onderzoeken hoe de geestelijke gesteldheid van de aangeefster is, voordat Borsato aan de hoogste boom wordt opgeknoopt.”

We moeten echt een beetje voor Marco zorgen, denkt hij. “Hij heeft het niet gedaan. Het past niet bij zijn karakter. Het is een lieve gozer. Hij schurkt tegen het vrouw-zijn aan.”

Van brug af

Als het aan Emile ligt moet de publieke opinie over Marco 180 graden draaien. “Marco is een heel zachte jongen, geen straatvechter zoals je in dit soort situaties moet zijn.”

“We moeten ook een beetje uitkijken dat hij niet van een brug afspringt in de tussentijd. Daar maak ik me oprecht zorgen om. Ik wil vanaf deze plek ook zeggen: Marco je staat niet alleen. Ik sta achter je!”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen