Dennis Schouten begrijpt Marco niet: ‘WIJ zijn de verspreiders!’

Dennis Schouten begrijpt niet waarom Marco Borsato aan het Openbaar Ministerie heeft gevraagd om te onderzoeken wie de verspreiders zijn van de geruchten die over hem rondgaan.

Jan Roos, Marco Borsato en Dennis Schouten © RTL

Marco Borsato ligt onder vuur vanwege geruchten over grensoverschrijdend gedrag. Hij heeft het Openbaar Ministerie verzocht om onderzoek te doen naar de bron van de geruchten. De ‘mogelijke strafrechtelijke gevolgen’ zijn dan voor zowel de personen die Marco beschuldigen als de verspreiders van de geruchten.

Dennis verbaasd

Als Marco de verspreiders van de geruchten wil aanpakken, dan heeft hij zo’n onderzoek van het OM in elk geval niet nodig, zegt presentator Dennis Schouten tegen de NOS. “Ik vind het allemaal een beetje vaag. Als Borsato aangifte zou willen doen tegen de verspreiders, dan hoeft daar geen onderzoek voor gedaan te worden.”

Het is voor iedereen immers duidelijk dat de geruchten in de openbaarheid gebracht zijn door zijn programma RoddelPraat. “Als hij aangifte doet tegen collega Jan Roos en mij, dan zullen wij in de rechtbank melden wat we hebben gezegd: dat we geen direct bewijs hebben, maar dat we de roddels wel uit betrouwbare bronnen hebben vernomen.”

Flinke twijfels

Dennis en Jan hebben naar eigen zeggen lang getwijfeld of ze het zouden brengen. “De roddel ging al een jaar rond en het werd steeds concreter en groter. Niemand durfde het te brengen.”

Jan vreest niet voor juridische stappen, vult hij aan bij RTL Nieuws: “Wij zouden dan eventueel verspreiders van smaad en laster zijn. Maar we hebben nooit gezegd dat het zeker gebeurd is. Waar zou ik me zorgen over moeten maken? Wij hebben alleen maar een verhaal naar buiten gebracht dat de ronde doet. Dat mag, dat is niet tegen de wet.”

Yvonne ook niet bang

Yvonne Coldeweijer, die de geruchten over Marco ook heeft gebracht maar dan ietwat verbloemd, is óók niet bang. Zij laat namelijk doorschemeren wél bewijzen te hebben. En die gaat ze gebruiken in een rechtszaak, als dat er van komt, waarschuwt ze.

“Dan zeg ik tegen jou, beste Stalko: dan nog liever gisteren dan vandaag. Ik kan me niet voorstellen dat je dat risico zou willen lopen, maar mocht het zo zijn, dan ben ik klaar voor jou.”

FawryNotSawry

De geruchten over Marco zijn een dag na de uitzending van RoddelPraat ook naar buiten gebracht door Farja Farvardin van het RUMAG-programma RoddelLoog.

Hij beweert dat drie jonge meiden een rechtszaak tegen Marco voorbereiden. Zelf bereidt de zanger volgens hem een emigratie naar Italië toe.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen