Bridget Maasland: ‘Is Marco Borsato’s carrière nog te redden?’

Bridget Maasland vraagt zich af of de carrière van Marco Borsato nog te redden is nu de geruchten over ongepast gedrag bij jonge meisjes blijven aanhouden. “Kan hij hier ooit nog uitkomen carrièrewise?”

Rob Goossens en Bridget Maasland © RTL

Tot nu toe is RTL Boulevard het enige tv-programma dat de geruchten over Marco Borsato bespreekt. Waar de showrubriek er vorige week nog voor koos om de inhoud van de geruchten te verzwijgen, werd in de uitzending van gisteren voor het eerst vermeld dat het om ‘zeer grensoverschrijdend gedrag’ zou gaan. De leeftijd van de vermeende slachtoffers – 13 en 15 – blijft onvermeld.

Boulevard over Marco

Presentatrice Bridget Maasland leidde het item gisteren als volgt in: “Ondanks dat Marco Borsato zelf op dit moment stiller is dan ooit, draait de geruchtenmachine rondom de zanger op volle toeren. Hij wordt beschuldigd van zeer grensoverschrijdend gedrag en trekt zich compleet terug.”

Voice-over Jeroen Kijk in de Vegte: “Helaas zijn de meeste dromen bedrog, want zijn positieve flow wordt dit najaar overschaduwd door geruchten over misschien wel zeer grensoverschrijdend gedrag.”

Pittige grappen

Na het item wees Bridget op het feit dat de meeste media de geruchten over Marco niet expliciet benoemen, maar er wel grapjes over maken, zoals Even Tot Hier. Daar keken afgelopen weekend 2 miljoen mensen naar. “Ja, Rob, dit soort grappen bij onder andere Even Tot Hier, is dat te verwachten als je nergens op reageert?”

Rob Goossens: “Ja, die eerste verhalen die over Marco de ronde doen, zijn van twee weken geleden. Die verhalen zijn extreem schadelijk voor hem en hij heeft tot nu toe niet gereageerd, maar het lijkt er toch ook een beetje op dat hij wél heeft gereageerd, want de samenwerking met War Child ging ineens op de helling en (…) de tour werd gecanceld.”

Regie overnemen

Volgens Angela de Jong lijkt Marco’s annuleerdrift bijna op een verkapte bevestiging van de geruchten. Hoe denkt Rob daarover? “Het lijken allemaal reacties, maar hij heeft nog niet gereageerd. Dan gaan anderen de regie van je overnemen en dat zijn dan de grappenmakers.”

Luuk Ikink: “Ik denk dat we allemaal – tenminste, ik heb dat wel een beetje – een soort ongemak voelen om hierover te praten, omdat we niet zo goed weten wat er nou precies aan de hand is. Daarom willen we ook zo graag een reactie van Marco, van: ‘Reageer hier eens op.’ Het is lastig om erover te praten.”

Al maanden bekend

Rob onthult daarop dat RTL Boulevard al maanden weet van de geruchten. “Toen die verhalen naar buiten kwamen twee weken geleden, hebben we ernaar gekeken en toen de afweging gemaakt om het er niet over te hebben. Maar eigenlijk hebben we maanden geleden die afweging al gemaakt toen wij voor het eerst die verhalen hoorden.”

Het zijn nog steeds geruchten, aldus Rob. “Het gaat om verhalen die zeer schadelijk zijn voor een BN’er. Dat is sowieso nieuwswaardig, maar het gaat om verhalen die nu nog niet van direct betrokkenen komen, er is geen hard bewijs voor en ook geen politieonderzoek of wat dan ook naar. Dat maakt het gewoon heel moeilijk om dat hier als gerucht te brengen.”

Marco blijft zwijgen

Boulevard weet toch ook wel dat iedereen al weet waar die geruchten exact over gaan? “Wij snappen natuurlijk ook wel dat de kijker thuis nu op z’n telefoon kan gaan uitzoeken wat er nu aan de hand is, maar tot nu toe kunnen we nog niet zeggen dat wat op internet te vinden is waar is. Pas op het moment dat wij het gevoel hebben dat we er zijn qua bewijslast, zullen we dat natuurlijk ook wat explicieter maken.”

Luuk: “We hebben ook vandaag weer gebeld met het management van Marco.”

Rob: “Het lijkt wel alsof ze hun telefoon niet bij zich hebben. Ze zijn volstrekt onbereikbaar en het wordt met de dag pijnlijker, want de situatie vraagt om een reactie. We denken dus allemaal in de dingen die gebeuren reacties te zien en in de tussentijd gaat zijn imago natuurlijk met de dag verder naar de haaien.”

Bridget vreest carrière

Bridget vraagt zich af of het ooit nog goedkomt met Marco. “Kan hij hier ooit nog uitkomen carrièrewise?”

Rob: “Hij moet in elk geval, als wat er allemaal rondgaat niet waar is, snel met een goede reactie komen. Ook als het wel waar is of een beetje waar is, zou ik altijd zeggen: probeer te redden wat er te redden valt door duidelijk te maken wat er precies gaande is. Het is een moeilijke situatie geworden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Marco Borsato blijft maar zwijgen. Is hij de verhuiswagens aan het inladen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen