Angela de Jong wekt irritatie met haar ‘uitgestreken smoelwerk’

Angela de Jong heeft vlak voor het weekend voor flink wat irritatie gezorgd bij Marcel van Roosmalen. Hij zag haar in de talkshow Op1 in de bres springen voor de Meilandjes en ergerde zich dood.

Marcel van Roosmalen en Angela de Jong © Op1

Het is een vete die al jaren gaande is: Marcel van Roosmalen maakt van vrijwel elke mogelijkheid gebruik om Angela de Jong door de shredder te halen. Hij heeft haar reeds een kakelende kip, een non-talent, een Erdogan in een jurk, kijkcijferge*l en een kreng genoemd. Terwijl hij in het echt bij haar loopt te slijmen, aldus Angela.

Huisvrouw Angela

Nu is Angela wéér aan de beurt in de NRC-column van Marcel. Hij slacht de opiniediva van het AD volledig af. “Het basisidee bij het AD was ooit om een huisvrouw in gewonemensentaal over televisie te laten schrijven. Geen diepere vergezichten, gewoon ‘leuk’ of ‘stom’ en alles relateren aan kijkcijfers.”

Angela is echter iets te veel in zichzelf gaan geloven, vindt Marcel. “Angela de Jong is uitgegroeid tot almachtige onwetende. Een orakel dat maar blijft rakelen en dat inmiddels zelf is gaan geloven in haar wijsheid.”

Uitgestreken smoel

Marcel kan Angela niet aanzien. “Ze begint nu ook verbanden te zien en conclusies te trekken die ze dan ook op televisie uitvent als de waarheid. Met een uitgestreken smoel die geen tegenspraak duldt omdat het haar waarheid (en die van alle andere gewone mensen) is.”

In de talkshow Op1 riep Angela vlak voor het weekend dat de vrijheid van meningsuiting in gevaar is door de Meiland-boycot. “Ik werd er meerdere keren aan herinnerd dat mevrouw de boel niet op een rijtje heeft en dat ze niet eens weet wat vrijheid van meningsuiting is.”

Uitslag en jeuk

Elke keer als Angela op tv is krijgt Marcel last van ‘uitslag en jeuk’. “Angela de Jong is de zeurende pijn die nu eenmaal hoort bij een verwaarloosd gebit.”

“Ze is inmiddels het levende bewijs dat oppervlakkigheid scoort.”

Fragment

Angela in Op1:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen