Albert Verlinde over magere kijkcijfers Linda de Mol: ‘Oehhh!’

Albert Verlinde schrok gisteren best een beetje toen hij de kijkcijfers van Linda’s Wintermaand zag. “Dan ga je kijken en dan is het 811.000 en dan denk je: oehhh. Is dat nou jammer?”

Albert Verlinde en Linda de Mol © SBS

Linda de Mol was ooit de grote concurrent waar niemand tegen op durfde te boksen. Inmiddels is het de gewoonste zaak van de wereld dat twee of drie programma’s meer kijkers weten te boeien dan haar. Na een aantal teleurstellende weken van De Dating Quiz – de show scoorde onder Linda’s verwachting – is nu ook Linda’s Wintermaand matigjes begonnen.

‘811.000? Oehh!’

De aftrap van Linda’s Wintermaand kwam zondag uit op een magere 811.000 kijkers. Vanuit het SBS-kamp wordt nu gretig geroepen dat Max Verstappen er tegenover stond, maar dat was slechts een dik kwartier het geval: daarna begon de nabeschouwing al. Bovendien scoorden Frits Sissing op NPO 1 en Expeditie Robinson op RTL 4 veel meer kijkers.

SBS 6-collega Albert Verlinde geeft toe dat hij er wel even van schrok. “Ja, er zat een topduo, hè? André van Duin en Nikkie de Jager. Dan denk je: nou, vorig jaar Mark Rutte, dat was 1,9 miljoen kijkers, we zijn benieuwd! Vanochtend ga je kijken en dan is het 811.000 en dan denk je: oehhh. Is dat nou jammer? Vindt Linda dat nou jammer?”

‘Had het verwacht!’

Wat vindt Linda ervan? “Natuurlijk heeft ze liever 1,9 miljoen, dat is ook geen vreemd verhaal als ik dat zeg, maar ze zegt: ‘Ja, eigenlijk is het wel een beetje wat ik verwacht had.’ Ze had al niet zo hoog ingezet. Er was natuurlijk Max Verstappen (Linda stond dus tegenover de nabeschouwing, red.) en dat duurde veel langer dan we dachten.”

“Dan heb je ook nog Expeditie Robinson dat zijn vaste kijkers heeft en Maestro dat natuurlijk begon en ook nog Pakjesavond. Wat dat betreft is die 811.000 nog helemaal niet zo slecht. Het was een mooi programma met twee spraakmakende mensen.”

‘Straks zijn het er 300.000!’

Linda zegt tegen Albert dat ze die 811.000 wel verwacht had, maar legt de lat bij het ANP al helemaal laag: “Ik dacht vanmorgen: straks zijn het er maar 300.000.”

De tv-koningin die denkt dat ze blijft hangen op 300.000 kijkers: zelf heeft Linda de hoop kennelijk ook een beetje opgegeven.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Linda de Mol weet niet eens meer Frits Sissing te verslaan. Zorgwekkend?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen