Yvonne Coldeweijer slaat terug naar Evert Santegoeds: ‘Boomer!’

Yvonne Coldeweijer, ook wel bekend als Alberta Verlinde, lacht om de kritiek die Evert Santegoeds op haar uit. Het maakt volgens haar maar één ding duidelijk. “Het is gewoon een boomer.”

Yvonne Coldeweijer en Evert Santegoeds © Instagram, SBS

Er is enorm veel onrust ontstaan in de wereld van de showmedia. De relatief brave traditionele kanalen als RTL Boulevard en Privé hebben opeens te maken met concurrentie van de jonge garde. Wat de Privé is voor de murw geslagen zeventiger, zijn Yvonne Coldeweijer en andere juice channels op internet voor de jonge doelgroep.

Oorlog in showmedia

Het gevolg? Enorm veel kinnesinne. Story-baas Guido den Aantrekker heeft het zelfs ‘kamikazejournalistiek’ genoemd en daarmee haalde hij afgelopen weekend ook wel behoorlijk zijn gelijk. Maar ook zijn collega’s bij Shownieuws zijn behoorlijk kritisch, op Weekend-baas Bart Ettekoven na dan.

Er zijn ook een aantal showjournalisten die Yvonne echt helemaal geen blik waardig gunnen. Zo wil Privé-verslaggever Jordi Versteegden zelfs haar naam niet noemen op beeld en stal Shownieuws-gezicht Marije Knevel gisteren een primeur van Yvonne, zónder haar naam te noemen. En ook Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds is behoorlijk kritisch.

Evert hekelt Alberta

Evert maakt er geen geheim van dat hij een hekel heeft aan Yvonne en haar werkwijze. “Ik denk dat zij toch ook nog moeten zien om het veertig jaar vol te houden en dat doe je in dit wereldje niet door alles maar de wereld in te pleuren”, brieste hij vorige week op Radio 538.

En in de Volkskrant sprak hij de verwachting uit dat Yvonne zal omvallen tijdens de eerste de beste rechtszaak. Dat kost volgens hem namelijk duizenden euro’s. “Die kanalen hebben dat over het algemeen niet. Ik zie het dus als een tijdelijk verschijnsel.”

Boomer

Yvonne lacht de kritiek weg. “Zijn er verder nog meer mediaboomers die er iets over wil zeggen?”, zegt ze op Instagram. “Sue me bitch.”

Cabaretier Thomas van Luyn verbaast zich over types als Evert: “Als roddelbladen gaan klagen over de journalistieke ethiek van online roddel-kanalen, wat zie je daar dan in? Ironie? Hypocrisie? Heb je leedvermaak? Maak je je zorgen over de race to the bottom? Ik denk een beetje van alles.”

Wat vindt Albert?

Albert Verlinde, die lange tijd gezien werd als dé showkoning van Nederland, blijkt milder te zijn geworden over zijn vrouwelijke equivalent Alberta. “Wat Yvonne nu doet, past in de ontwikkeling die de media meemaken. Toen ik twintig jaar geleden met Boulevard begon, deed ik het brutaler en anders dan anderen. Dat geldt nu ook voor Yvonne.”

Hij doet zijn verhaal in Nieuwe Revu: “Ik vind dat de oude garde entertainmentverslaggevers zich niet zo aangevallen moet voelen; ik totaal niet. We moeten gewoon denken: hé wat leuk, dit is nieuw. (…) De tijd zal ons leren of dit een lange houdbaarheidsdatum heeft.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen